Kaip rašoma pranešime, tokią kaukių kainą prekybos tinklui pavyko pasiekti radus pigesnių gamintojų ir perkant gerokai didesnę nei anksčiau kaukių partiją.

„Iki šiol kaukės „Norfoje“ kainavo brangiau, nes buvo pirktos tik paskelbus pandemiją, per pačią suirutę, jų siunta buvo nedidelė ir gabenta į Lietuvą brangiais lėktuvais. Siekėme kaukes gauti kuo greičiau, nes jų labai trūko, o poreikis buvo didžiulis“, - sakė „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis. „Nepaisant to, kad kaukės buvo palyginti brangios, „Norfoje“ jos buvo pigiausios šalies rinkoje, pigiausiomis turėtų išlikti ir toliau“, - sakė D. Ryliškis.

Medicininės kaukės bus parduodamos didžiojoje dalyje (Hyper, XXL, XL formato) „Norfos“ prekybos centrų. Iki šiol jų kiekis buvo labai ribotas, tad kaukės buvo parduodamos tik keliose didžiausiose „Norfa“ parduotuvėse.

Delfi primena,kad praeitą savaitę Ina Marčiulionytė, Lietuvos ambasadorė Kinijoje, savo paskyroje „Facebook“ pasidalijo nuotrauka iš Lietuvoje esančios „Norfa“ parduotuvės. Joje – 50 vnt. kaukių dėžutė kainavo 44,99 euro. Ji pabrėžė, kad diplomatai, dirbantys Kinijoje, labai gerai žino šių priemonių kainas ir su mokesčiais, ir su pristatymu.

Aleksandra Bragina, „Norfos“ komercijos direktorė, pateikė detalią ataskaitą, kiek prekybos tinklui kainavo kaukių įsigijimas bei kiek jų iš viso buvo nusipirkta.

„Šiuo metu vienkartinė kaukė perkama po 0,27 JAV dolerio, oro transportas šiai dienai yra 25 000 eurų už 250 000 vnt. vienkartinių kaukių, išmuitinimas, muitas 7 proc., pristatymas iš oro uosto iki sandėlio, logistika iš sandėlio iki parduotuvių, prie viso šito plius 21 proc. PVM. be to, metų gale turėsime sumokėti valstybei pakuotės mokestį. Iš 44,99 eurų Valstybė gauna apie 13 eurų per muitus ir PVM“, – skaičavo žinovė.

Šiuo metu šalyje veikia 144 „Norfos“ parduotuvės. 2020 metais „Norfos mažmena“ Lietuvoje planuoja atidaryti 10 naujų ir atnaujintų „Norfa“ prekybos centrų, į kuriuos ketina investuoti apie 15 mln. eurų.

„Maxima“ kaukių prekybą pradėjo nuo trečiadienio

Nuo trečiadienio „Maxima“ pradeda prekybą vienkartinėmis medicininėmis kaukėmis. Jos pirmadienį ryte kartu su vienkartinėmis pirštinėmis užsakomuoju reisu buvo atskraidintos iš Kinijos į Kauno oro uostą.

„Iš viso Kinijoje pavyko užsisakyti 3,5 mln. medicininių kaukių. Gautą kaukių siuntą nusprendėme padalyti – milijoną kaukių išdalinsime savo darbuotojams, dalis jų iškeliaus kitoms „Maxima Grupė“ bei „Vilniaus prekyba“ įmonėms, o dar milijoną kaukių nusprendėme parduoti savo pirkėjams“, – teigia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Laikantis Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymų, vienas pirkėjas gali įsigyti ne daugiau nei 50 vienetų kaukių, t.y. vieną dėžutę. Tokia dėžutė „Maximos“ prekybos tinkle kainuoja 29,99 euro. Šio tinklo parduotuvėse praėjusią savaitę pradėta prekiauti ir daugkartinėmis „Utenos trikotažo“ kaukėmis, vienos kaukės kaina – 3,49 euro.

Kaukių prekybą pradėjo ir „Iki“

Jau anksčiau pranešta, kad prekybos tinklas „Iki“ šią savaitę pradės prekybą daugkartinėmis veido kaukėmis.

Kaip pranešta, šią savaitę „Iki“ parduotuvėse jau bus galima įsigyti daugkartinio naudojimo medžiaginių kaukių, gaminamų Lietuvoje. Jos per ateinančias dienas bus paskirstytos per tinklo parduotuves visoje Lietuvoje. Viena kaukė, kurią galima išskalbti ir naudoti pakartotinai, kainuos 4,99 Eur.

Artimiausiu metu pirkėjams planuojama pasiūlyti įsigyti ir vienkartinių medicininių kaukių bei respiratorių.

„Iš tiekėjų Kinijoje jau esame užsakę didžiulę vienkartinių medicininių kaukių siuntą. Mūsų parduotuves jos turėtų pasiekti kitos savaitės viduryje, jos bus parduodamos pakuotėmis po 50 vnt. Taip pat esame užsakę respiratorių siuntą, kuri šiuo metu laukia siuntų eilėje“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė.

Vienkartinių kaukių pakuotė „Iki“ parduotuvėse kainuos 34,99 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)