Ministrų kabinetas pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui suteikti tokį leidimą, kylant rizikai, kad šalies rinkoje gali sumažėti higieninio popieriaus kiekiai.

„Problema yra tame, kad šiuo metu sugedusi popieriaus mašina, kuria pagamintas popieriaus pagrindas perdirbamas į galutinę vartotojų naudojamą produkciją – tualetinį popierių ir popierinius rankšluosčius. Tai yra vienintelė tokia mašina Baltijos šalyse, reikalingas skubus remontas. Jeigu ji būtų stabdoma, negalėtų pagaminti 25 proc. būtino higieninio popieriaus“, – Vyriausybės pasitarime sakė laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija nurodo, kad pažeistas „Grigeo“ popieriaus mašinos cilindras, o progresuojant pažeidimams, būtų stabdoma mašinos veikla, siekiant nesugadinti viso 18 mln. eurų vertės įrenginio. Tikėtina, kad sustabdžius popieriaus mašinos veikimą, 80-čiai bendrovės darbuotojų būtų skelbiama prastova.

Pagal Vokietijos įmonės „Jaeger“ siūlymą, cilindro remonto darbus atliekantys specialistai Grigiškėse dirbtų 24 val. per parą ir gedimą pašalintų per mažiau nei savaitę – per 4,5 paros (galimas vienos paros vėlavimas). Jie turėtų atvykti balandį.

Medžio plaušo plokščių, kartono bei higieninio popieriaus gamybos įmonių grupės „Grigeo“ vadovas ir pagrindinis akcininkas Gintautas Pangonis BNS trečiadienį sakė, kad karantino metu įmonė kol kas dirba beveik visu pajėgumu.

„Kol kas dirbame panašiu pajėgumu. Yra visokiausių niuansų, bet tikrai dabar nenorėčiau komentuoti“, – BNS sakė G. Pangonis.

Pasak jo, komentuoti plačiau jis atsisako, kadangi „Grigeo“ apie koronaviruso veiklos poveikį dar nėra informavusi biržos.

Šiemet grupės įmonė „Grigeo Klaipėda“ įsivėlė į taršos skandalą, kuomet paaiškėjo, kad bendrovė į Kuršių marias leido nevalytas nuotekas. „Grigeo“ jau yra pripažinusi, kad skandalas Klaipėdoje paveiks visos įmonių grupės veiklą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)