„Neturime objektyvių duomenų, kurie vertintų, kokia dalis paskolų tenka pačiam smulkiausiam verslui – iki 9 darbuotojų arba smulkiam – nuo 9 iki 49. (...) Šiuo momentu girdime pirmuosius atsakymus iš smulkaus verslo, kurie bando kreiptis į finansų įstaigas, apie tai, kad finansavimas arba refinansavimas nevyksta“, – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje trečiadienį sakė Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos valdybos narys Saulius Žilinskas.

Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidentas Mantas Zalatorius sako, kad šiuo metu, kol valstybės paramos mechanizmai startuoja ir nėra iki galo paleisti, bankai pagalbą verslui teikia savo kapitalo sąskaita.

„Šiuo metu padedame tik savo kapitalu arba atidėdami paskolų įmokų mokėjimą, arba peržiūrėdami paskolų grąžinimo grafikus bei paskolų sutartis“, – komiteto posėdyje sakė M. Zalatorius.

„Kada ateis pagalbos verslui priemonės, mielai smulkus ir vidutinis verslas, į kurį, visų pirma, šitos priemonės nukreiptos, galės jomis pasinaudoti per „Invegą“ ar per bankus“, – pridūrė jis.

Pasak jo, prasidėjus karantinui, į bankus kreipėsi daugiau nei tūkstantis paskolas turinčių įmonių, didžioji dalis jų – smulkios ir vidutinės.

„Šiuo metu bankai priėmė apie 600 sprendimų dėl verslo paskolų atidėjimo ir restruktūrizavimo“, – nurodė LBA prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)