68 parduotuvių, kurios prieš šventes dirbs ilgiau, darbo laikas bus pratęstas iki 21.00 val. „Iki“ parduotuvė Minsko g. Vilniuje, sulaukiaunti didžiulių pirkėjų srautų, balandžio 9 ir 10 d. dirbs iki 22.00 val.

„Pirkėjų srautai prieš didžiąsias metų šventes visada išauga, todėl siekiant suteikti galimybę žmonėms apsipirkti saugiai ir iš anksto pasiruošti antplūdžiui, prailginome dalies „Iki“ parduotuvių darbo laiką. Žinoma, šiomis dienomis stebėsime situaciją ir pagal poreikį reguliuosime srautus, kad nesusidarytų parduotuvėse grūstys ir visi galėtų apsipirkti kuo saugiau“, - sako Indrė Baltrušaitienė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Informacija apie darbo laiką bus skelbiama informaciniuose plakatuose prie įėjimo į parduotuves. Taip pat prekybos tinklo interneto svetainėje ir Facebook paskyroje.

kaip rašoma pranešime, siekiant užtikrinti pirkėjų ir darbuotojų saugumą, „Iki“ parduotuvėse įgyvendinamos kompleksinės prevencinės priemonės. Visose parduotuvėse pirkėjams yra įrengti dozatoriai su dezinfekciniu skysčiu, jie taip pat raginami apsiperkant mūvėti vienkartines pirštines.

Po švenčių karantino laikotarpiu „Iki“ parduotuvės ir toliau dirbs sutrumpintu laiku – 8.00–20.00 val. Parduotuvių, kurios dirbdavo iki 19.00 val., darbo laikas nesikeis.

„Lidl“ taip pat ilgina darbo laiką

Prekybos tinklas „Lidl“ nuo ketvirtadienio, balandžio 9 dienos, ilgina parduotuvių darbo laiką – visos 49 Lietuvoje veikiančios parduotuvės dirbs nuo 8 iki 22 valandos.

Nuo karantino pradžios parduotuvių darbo laikas buvo sutrumpintas, tačiau, anot prekybos tinklo, atsižvelgiant į pirkėjų pageidavimus turėti daugiau galimybių apsipirkti įvairesniu metu, nuspręsta grįžti prie įprasto darbo laiko.

„Darbo laiko sutrumpinimas karantino pradžioje buvo reikalingas, kad, padidėjus darbo krūviui, mūsų darbuotojai galėtų geriau pailsėti ir tinkamai pasiruošti kitai dienai. Vis dėlto šiuo metu situacija normalizavosi, atsirado papildomos pirkėjų srauto kontrolės priemonės, o patys pirkėjai vis dažniau pageidauja turėti daugiau galimybių planuojant savo apsipirkimą. Atsižvelgę į visa tai, nusprendėme grįžti prie įprasto darbo laiko. Be abejo, ir toliau skatiname pirkėjus kruopščiai planuoti savo pirkinius ir nesilankyti parduotuvėse be reikalo“, – pranešime cituojamas „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostinas Roussevas-Peinas.

„Lidl“ parduotuvėse ir toliau prioritetas rytais bus skiriamas vyresnio amžiaus pirkėjams. Kaip ir anksčiau, senjorai nuo 9 iki 11 valandos kiekvieną dieną bus aptarnaujami be eilės.

Prekybos tinklas taip pat primena, kad pirmąją Velykų dieną, balandžio 12-ąją, visos „Lidl“ parduotuvės nedirbs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)