Už tokias priemones būtų atsakinga bendrovė „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“). Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymą trečiadienį svarstys Vyriausybė.

Ministerija komentavo BNS, kad mažos ir vidutinės įmonės (MVĮ) sunkiau gauna bankų paskolas nei didesnės. Nauja priemonė leis joms gauti valstybės paramą, pritraukiant alternatyvų finansavimą per kapitalo rinkas bei listinguojant įmonę biržoje.

„Paramos priemonė bus teikiama kaip dotacija, kuri bus išmokėta reikalavimus atitinkančioms MVĮ, siekiant padengti iki 50 proc. išlaidų, patirtų besirengiant listingavimui biržoje (pavyzdžiui, kapitalo struktūros pokyčių vertinimas, kapitalo pritraukimo išlaidos, prospekto rengimas) bei neviršijant paramos, skirtos akcijų ir obligacijų listingavimui, ribos“, – aiškina ministerija.

Numatytos dotacijos sieks iki 100 tūkst. eurų, listinguojant įmonės akcijas, ir iki 50 tūkst. eurų – obligacijas. Dotacija bus išmokėta įmonei, kuri bus sėkmingai įtraukta į sąrašą ar prekybą „Nasdaq“ Vilnius biržos rinkoje arba „First North“ platformoje ir jeigu ji pritrauks bent 500 tūkst. eurų papildomo kapitalo biržoje.

Listingavimo skatinimo priemonę numatoma įgyvendinti į kontroliuojantįjį fondą „Invegos fondas“ grįžusiomis lėšomis.

„Priemonės įgyvendinimą siūloma pavesti bendrovei „Invega“, kuri administruotų projektą bei atliktų paraiškų vertinimą. Priemonę numatoma įgyvendinti grįžusiomis lėšomis. Projektas rengiamas kartu su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku ir Finansų ministerija“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Taip pat siūloma sumažinti administracinę naštą ir atsisakyti nuostatos, kad „Invegai“ norint įgyvendinti naujas priemones, turi būti gautas Vyriausybės sutikimas, kartu norima sudaryti galimybę šiai bendrovei įgyvendinti socialinio poveikio investavimo skatinimo priemones.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)