Užimtumo tarnyba nuo balandžio 5 dienos prisijungė prie Vyriausybės numatytų veiksmų mažinant viruso ir karantino įtaką verslui, gyventojams.

UT dirba su dviem paramos skyrimo kryptimis, t. y. parama įmonėms, kurios išleidžia savo darbuotojus į prastovas ir negali vykdydami verslo sumokėti darbo užmokesčio, ir parama dirbantiems savarankiškai “, – antradienį spaudos konferencijoje sakė ji.

I. Balsienė sakė, kad dažniausiai paramos prašo paslaugų įmonės, dominuoja mažos ir smulkios verslo įmonės.

„Dėl paramos dirbantiems savarankiškai – kviečiame visus ją vykdančius ar vykdžiusius žmones, nepriklausomai nuo verslo ar veiklos formos, kreiptis į UT ir pateikti prašymus išmokai gauti.

Šiuo metu vyrauja įvairios verslo formos, įvairūs segmentai. UT yra pasirengusi, kiek įmanoma išnagrinėti prašymus, skirti visas pajėgas, kad bendradarbiaujant su „Sodra“, išmokos kuo greičiau pasiektų gyventojus“, – sakė I. Balnanosienė.

Kada išmokės

Spaudos konferencijoje ji dar nurodė, kad šiuo metu negali pažadėti, jog visus klientus išmokos pasieks dar šią savaitę.

„Tai priklausys nuo, kaip greitai bus priimti teisės aktai ir kaip korektiškai bus užpildyti prašymai“, – sakė ji.

I. Balnanosienė pastebėjo, kad ne visi darbdaviai prašymus užpildo tvarkingai.

„Būna nepasirašyti, nepridedami prastovą patvirtinantys dokumentai. Labai apgailestaujame, bet tokių dokumentų mes nagrinėti negalime. Primenu, kad darbdavių prašymai turi būti pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu parašu“, – sakė ji.

UT vadovė nurodė, kad naujausiais duomenimis, nedarbo lygis Lietuvoje yra 10,4 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)