Pelno mokesčio įstatymo pataisos numato, kad tokia lengvata galėtų pasinaudoti tik tos įmonės, kurios bus pritraukusios stambių gamybos investicijų ir kiekviena sukurta nauja darbo vieta bus išlaikyta ne trumpiau kaip penkerius metus.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos teigimu, esama laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) įmonėms taikoma pelno mokesčio lengvata turi teritorinį ir finansinių paskatų ribojimą, o pelno mokesčio lengvata stambiems projektams už LEZ teritorijos ribų nėra numatyta.

Tuo tarpu socialdemokrats Algirdas Sysas sako, kad dabar ne laikas atleidinėti verslą nuo pelno mokesčio, kai jis ir taip mažiausias Europos Sąjungoje, o Lietuvos biudžeto pajamos krenta dėl koronaviruso epidemijos padarinių šalies ekonomikai.

„Lietuvoje surenkama pelno mokesčio procentinė dalis nuo BVP ir taip sudaro tik pusę ES vidurkio. Reikia žiūrėti, kaip surinkti biudžetą, juk iš jo reikės mokėti atlyginimus viešajam sektoriui – mokytojams, medikams, socialiniams darbuotojams ir kitiems“, – įsitikinęs A. Sysas.

Anot jo, didelių įmonių atleidimą nuo pelno mokesčio kritikuoja ir patys verslininkai.

„Visą mokestį turės mokėti mažesni verslai arba tokie, kai per kelias įmones sukuriama tos 200 ar ir daugiau darbo vietų“, – įsitikinęs A. Sysas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)