Kaip „Delfi“ informavo VMG atstovė ryšiams su visuomene Gerda Šešplaukytė, iki balandžio 26 d. stabdoma UAB „Sakuona“ gamyba, taip pat mažinamos gamybinės apimtys AB „Klaipėdos mediena“ gamykloje, o nuo Šv. Velykų (balandžio 13 d.) vienai-dviem savaitėms bus stabdoma visa AB „Klaipėdos mediena“ gamyba.

„Baldų gamybą vienai savaitei, medžio drožlių plokščių gamybą dviem“, – patikslina įmonės atstovė.

Tuo metu VMG Grupės įmonė UAB „VMG Technics“ vykdys techninės priežiūros, remonto ir įrengimų montavimo / demontavimo ir projektavimo darbus.

„Atsižvelgdami į tai, kad daugumoje valstybių tęsiamas arba skelbiamas karantinas, toliau stabdoma parduotuvių, prekybos ir (arba) pramogų centrų, išskyrus maisto, vaistinių ir kitų būtinų prekių pardavimo veikla, esame priversti mažinti arba visai stabdyti gamybą“, – priežastį įvardija įmonės atstovė.

Kaip „Delfi“ pasakojo VMG gamykloje dirbantis darbuotojas, nenorėjęs atskleisti savo vardo, darbuotojams šiuo metu siūloma eiti apmokamų atostogų.

G. Šešplaukytė plačiau nepakomentavo, kokių priemonių imsis įmonė dėl darbuotojų.

„Šiuo metu mes susitelkę į paiešką sprendimų, kurie leistų kaip galima mažiau pajusti krizės pasekmes visoms VMG Grupės įmonėms ir mūsų darbuotojams. Atsitraukus COVID-19 virusui, VMG Grupės įmonių veikla bus vykdoma pilnu pajėgumu“, – sakė ji.

Vakarų medienos grupės (VMG) gamykla Akmenėje

Dar balandžio pradžioje BNS, cituojant „Verslo žinias“, skelbė, kad dėl koronaviruso ir paskelbto karantino VMG investicijų stabdyti neplanuoja, bet prognozuoja, kad įmonės apyvarta šiemet kris.

Anot VMG akcininko Sigito Paulausko, sustabdžiusios veiklą grupės įmonės praras 10–15 proc. apyvartos ir 5 proc. pelno. Bet vėliau, anot jo, padėtis pasikeis ir todėl investicijų negalima stabdyti.

BNS primena, kad VMG praėjusių metų pabaigoje baigė statyti maždaug 140 mln. eurų vertės medienos drožlių plokščių gamyklą Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje.

Pastatę medienos drožlių plokščių gamyklą, VMG šalia ketina statyti korpusinių baldų gamyklą, į kurią numatoma investuoti maždaug 60 mln. eurų.

VMG įmonių Lietuvoje konsoliduotos pajamos 2018 metais augo 4,1 proc. iki 163,587 mln. eurų, grynasis pelnas – 7,2 proc. iki 18,745 mln. eurų. 100 proc.

VMG akcijų valdo Kipre registruota „VMG Holdings“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)