„Camelia“ valdančios bendrovės „Nemuno vaistinė“ vadovės Aušros Budrikienės teigimu, kaukės bus parduodamos už savikainą.

„Viliamės, kad nauja medicininių kaukių siunta ne tik padės bent kuriam laikui patenkinti išaugusią paklausą, bet sumažės ir piktnaudžiavimo rinkoje atvejų, kai tokios apsaugos priemonės parduodamos keliskart brangiau nei jos įprastai kainuoja“, – pranešime sakė A. Budrikienė.

Pasak jos, tinklas kasdien gauna ir apie 10 tūkst. daugkartinių medžiaginių kaukių.

„Eurovaistinė“ pirmadienį sulaukė 720 tūkst. kaukių siuntos, jas išsiųs į 250 vaistinių ir prekiaus nuo antradienio arba trečiadienio.

„Medicinines kaukes vaistinėse gyventojai galės įsigyti vienetais. Kaip ir yra nurodęs sveikatos apsaugos ministras, vienas asmuo galės įsigyti 50 vienetų. Tikimės, kad tai leis gyventojams jaustis saugiai, bet ir toliau laikytis karantino“, – BNS sakė „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

„Eurovaistinė“ praėjusį penktadienį gavo apie 100 tūkst. vienkartinių kaukių. Skelbta, jog vienos kaukės kaina sieks vieną eurą.

Antradienį BENU vaistines pasieks didelė šių apsaugos priemonių siunta. Iš viso pardavimui gauta 300 tūkst. vienetų medicininių kaukių ir 60 tūkst. vnt. respiratorių N95.

„Įsigyti tokių apsaugos priemonių kaip respiratoriai ir medicininės kaukės pasaulinėje rinkoje vis dar yra iššūkis. Jų paklausa toliau auga, o pasiūla nespėja jos patenkinti. Šalys nuolat konkuruoja dėl apsaugos priemonių, todėl šią siuntą ir tai, kad Lietuvos gyventojai turės galimybę vėl apsirūpinti taip reikalingomis kaukėmis ir ypač respiratoriais, vertiname kaip tam tikrą laimėjimą. Suprasdami, kad net ir tokie kiekiai yra laikinas sprendimas, toliau ieškome tiekėjų, iš kurių galėtume užsakyti daugiau apsaugos priemonių“, – sako BENU vaistinių tinklo generalinė direktorė Rasa Montvilė.

Šiuo metu BENU vaistinėse galima įsigyti visų trijų tipų apsauginių kaukių: daugkartinių, kurių siunta buvo pristatyta anksčiau, vienkartinių ir respiratorių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)