JK iš Europos Sąjungos pasitraukė sausio pabaigoje, tačiau iki metų pabaigos, kol galioja pereinamasis laikotarpis, šalyje vis dar taikomi ES įstatymai, kurie riboja valstybės paramą įmonėms.

Koronaviruso krizės akivaizdoje Briuselis pažadėjo būti „visiškai lankstus“ ir leisti šalims, bandančioms pagelbėti pandemijos ir įvesto karantino kamuojamam verslui, nepaisyti kai kurių ES taisyklių.

JK skirs tiesiogines išmokas ir subsidijuos paskolas verslui, taip pat skatins koronaviruso gydymo ir prevencijos tyrimus.

Pirmadienį paskelbtame pranešime Europos Komisija (EK) patvirtino leisianti JK įgyvendinti 50 mlrd. svarų dydžio programą. Kovą EK suteikė leidimus pradėti dvi mažesnes JK verslo paramos programas.

Kovo 23 d. Jungtinėje Karalystėje prasidėjo trijų savaičių visuotinis karantinas, kurio metu buvo uždarytos visos nebūtinų prekių parduotuvės ir dauguma įstaigų, taip siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą.

Panašias karantino priemones yra įvedusios dauguma Europos ir viso pasaulio valstybių. Ekonomistai prognozuoja, kad šiemet pasaulinė recesija yra neišvengiama.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)