„Prasčiausias Prancūzijos augimo rodiklis nuo 1945-ųjų buvo -2,2 proc. 2009 metais, po 2008-ųjų finansų krizės. Šiemet turbūt smarkiai aplenksime -2,2 proc.“, – B. Le Maire sakė šalies Senatui.

„Tai rodo ekonominio sukrėtimo, su kuriuo susiduriame, mastą“, – sakė ministras.

Prancūzija kovo 17 dieną įvedė visuotinį karantiną ir nurodė visoms nesvarbioms bendrovėms laikinai sustabdyti veiklą. Šalies pareigūnai teigė, kad karantinas galios bent iki balandžio 15 dienos.

Statistikos biuras „Insee“ praėjusį mėnesį suskaičiavo, kad dėl šalyje įvestų karantino priemonių 35 proc. nusmuko šalies ekonominis aktyvumas. Biuras taip pat pateikė prognozes, kad kiekvienas karantino mėnuo valstybės ekonomikai kainuos 3 proc. metinio BVP.

Skaudžius smūgius patiria paslaugų, sunkiosios pramonės ir statybų sektoriai, teigė „Insee“, kadangi laikinai nebeveikia gamyklos, o veiklą tęsia tik keletas verslo sektorių, tokių kaip maisto produktų parduotuvės ir vaistinės.

Dauguma Prancūzijos „blue chip“ (nacionaliniu mastu pripažintų, gerai įsitvirtinusių ir finansiškai patikimų) bendrovių atsisakė šių metų pelningumo tikslų, o darbdavių asociacijos įspėjo, kad šimtams nedidelių įmonių ir parduotuvių gresia bankrotas.

Siekdama padėti šalies bendrovėms išgyventi krizę, vyriausybė pažadėjo joms suteikti 45 mlrd. eurų paskolų garantijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)