Programėlę su specialia nuoroda kol kas galės parsisiųsti tik 5000 vilniečių, tačiau kitos savaitės pradžioje ji bus atverta visiems norintiems, sakoma savivaldybės pranešime.

„Karantinas“ veiks tarsi savotiška informacijos mainų sistema – suteikdami informaciją apie savo sveikatos būklę, vartotojai gaus ne tik personalizuotus patarimus bei priminimus apie prevencinius veiksmus, bet ir bus apdovanojami taškais, kuriuos galės konvertuoti į nuolaidas programėlės parduotuvėje.

Programėlėje naudotojai kasdien galės rasti sveikatos iššūkius su Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis, kaip elgtis norint sumažinti viruso plitimą, kur kreiptis, jei atsirastų pirmieji simptomai. „Karantine“ taip pat nuolat bus skelbiama naujausia oficiali informacija apie koronaviruso situaciją Vilniuje ir Lietuvoje.

„Labai svarbu, kad ši programėlė taptų kasdieniu įrankiu – „Karantinas“ vartotojai galės lengvai atsekti savo simptomų evoliuciją, o tai padės gydymo įstaigoms ir saugos aplinkinius. Simptomų sekimas ypač aktualus saviizoliacijoje ar karantine esantiems gyventojams“, – pranešime cituojama „Lympo“ vadovė Ada Jonušė.

Pasak jos, svarstoma programėlę patobulinti taip, kad jos vartotojai galėtų žinoti, ar nebuvo priartėję prie asmenų, užsikrėtusiu virusu. Tokios technologijos jau taikomos kai kuriose šalyse.

Kiekvienas, sutikęs karantinuotis namuose su programėle „Karantinas“, joje užfiksuos savo izoliavimosi lokaciją. Su šiuo asmeniu gali būti bet kada susisiekta ir paprašyta atsiųsti įrodymą, kad jis nepakeitęs savo lokacijos – tokiu būdu bus galima papildyti fizinius karantine esančių asmenų patikrinimus, kuriuos šiuo metu Vilniuje vykdo viešojo transporto kontrolieriai bei viešosios tvarkos pareigūnai.

Jau kitos savaitės pradžioje, kaip informuoja Vilniaus savivaldybė, „Karantinas“ bus atvertas visiems norintiems visoje Lietuvoje, jį bus galima parsisiųsti iš Karantinas.lt svetainės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)