„Iki vasaros pabaigos galėtume pagaminti apie 100 tūkst. vienkartinių kostiumų, priklausomai nuo poreikio ir žaliavos tiekimo“, – komentare BNS teigė „Devold“.

Apie tai, kad „Devold“ ir kita Panevėžio įmonė „Dominari“ gamins apsauginius kostiumus medikams, penktadienį pranešė Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas.

Jo teigimu, produktas jau yra ištestuotas su Panevėžio medikais ir įmonės derina pramoninę gamybą.

„Tai yra mūsų Panevėžio verslo ir ligoninės bendras produktas. Dvi mūsų krašto įmonės – „Dominari“ ir „Devold“ – pagamino ir su mūsų medikais testavo apsauginius kostiumus, kurie yra pagaminti jų įmonėse. Dabar jie derina pramoninę gamybą“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė A. Skorupskas.

„Produktas jau yra ištestuotas ir atsiliepimai yra tikrai geri“, – pridūrė jis.

Pasak „Devold“, pirmosios kostiumų partijos jau pasiekė Panevėžio, Utenos, Rokiškio ir Anykščių ligonines.

„Pirmosios partijos jau pasiekė medikus iš Panevėžio greitosios pagalbos stoties, Utenos šv. Klaros ligoninės, Rokiškio ir Anykščių pirminės sveikatos priežiūros centrų, taip pat gaminame Panevėžio miesto savivaldybės užsakymu“, – sakė įmonė.

Tuo metu „Dominari“ vadovas Saulius Maleckas atsisakė komentuoti įmonės planus dėl apsauginių kostiumų gamybos.

„Kol kas derinimo stadijoje, dėl to dar nekomentuosiu“, – BNS sakė S. Maleckas.

Pasak jo, „Dominari“ pagaminti kostiumai medikų dar nepasiekė, jis taip pat neatsakė, ar jie bus skirti tik Panevėžio, ar visos Lietuvos medikams.

„Devold“ yra Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje veikianti Norvegijos kapitalo tekstilės gamintoja, baldų gamykla „Dominari“ yra viena didžiausių Panevėžio rajono pramonės įmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)