„Strateginės įmonės yra tiek paveiktos kaip ir visa ekonomika. Karantino sąlygos ir ekstremali situacija lygiai taip pat veikia tiek darbuotojus, tiek įmonių veiklą. Tačiau ką prezidentas išgirdo, kad esame pasiruošę ilgamečių investicijų dėka, kurios vyko pastaraisiais metais.

Infrastruktūra, galime pasidžiaugti, ji puikiai veikė ir nėra kažkokių didesnių trikdžių. Naudojamės ir ekonominiais privalumais, geresne elektros ir dujų kaina investicijų dėka“, – LRT radijui sakė J. Neverovičius.

Pasak jo, didžiausias dėmesys šiuo metu turi būti skirtas darbuotojų saugumui užtikrinti.

„Reikia reaguoti į darbuotojų pasiruošimą šiomis ekstremaliomis sąlygomis dirbti. Užtikrinti jų saugumą ir užtikrinti galimybę dirbti nuotoliniu būdu, o tiems, kurie negali dirbti nuotoliniu būdu, kad jokiu būdu nesukeltume jiems rizikos susirgti“, – teigė jis.

Pasak jo, šiuo metu ligos protrūkių strateginėse įmonėse nėra, bet ir toliau rūpinamasi atsargumo priemonėmis, kad būtų galima apsaugoti strateginių įmonių darbuotojus.

„Energetikos ministras informavo, kad tas klausimas keliamas atitinkamose krizės valdymo grupėse tam, kad tų kertinių esminių darbuotojų situacija būtų kontroliuojama. Jei kils kažkokios rizikos, kad jie taip pat būtų tiriami ir užtikrintos visos sąlygos nepertraukiamai veikti strateginėms įmonėms“, – sakė J. Neverovičius.

ELTA primena, kad G. Nausėda su atsakingais pareigūnais trečiadienį aptars strateginės energetikos ir telekomunikacijų infrastruktūros pasirengimą, esant ypatingoms sąlygoms valstybėje patikimai aprūpinti Lietuvos vartotojus energija ir ryšių paslaugomis.