„Būstas yra apkasas, kuriame žmonės priešinsis virusui“, – antradienį pareiškė socialinių reikalų ministras Pablo Iglesias, kurio kraštutinių kairiųjų partija „Mes galime“ („Podemos“) su premjero Pedro Sanchezo vadovaujamais socialistais yra suformavusi koalicinę vyriausybę.

„Nuomininkų iškeldinimas nuo šiandien stabdomas ir ši priemonė galios iki šešių mėnesių po nepaprastosios padėties pabaigos. Niekas negali būti iškeldintas iš savo namų.“

Ispanija, kuri pagal mirusiųjų nuo koronaviruso skaičių pasaulyje nusileidžia tik Italijai, nepaprastąją padėtį dėl pandemijos paskelbė kovo 14 dieną.

Savaitgalį karantino priemonės buvo dar sugriežtintos.

Tuo tarpu P. Iglesias taip pat nurodė, jog vyriausybė suteiks kreditą nuomininkams, kad padėtų jiems sumokėti nuomos mokesčius.

Kiek anksčiau vyriausybė paskelbė moratoriumą dėl būsto paskolų įmokų mokėjimo, siekdama užtikrinti, kad jų sumokėti neišgalintys žmonės nebūtų išmesti iš savo namų.

Iškeldinimo klausimas Ispanijoje yra itin jautrus, nes per didelį ekonomikos nuosmukį, kuris Ispanijoje prasidėjo po 2008 metų pasaulinės finansų krizės, šalyje nusižudė nemažai žmonių, kuriems grėsė priverstinis iškeldinimas iš namų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)