Pasiteiravus, ar tai reiškia, kad klientams duris atverti galės, pavyzdžiui, kirpyklos, premjeras teigė, kad tai svarstoma.

„Šiuo metu kiekviena diena sunki žmonėms, kurie turi smulkų verslą. Jų paslaugos reikalingos šalies gyventojams ir mūsų ekonomikai, – po Vyriausybės posėdžio ir pasitarimo sakė premjeras. – Jei sutarsime tokiomis sąlygomis, kurias padiktuos Vyriausybė, tada tų verslų veikla bus atkurta, galima bus tai padaryti.“

S. Skvernelis dar sakė, kad paketas bus pristatytas artimiausiu metu.

„Mes taip pat pateiksime paketą, kas susiję su smulkiuoju verslu, kaip be tų priemonių, kurios yra taikomos numatytame Ekonomikos skatinimo plane, bandyti karantininiu režimu atgaivinti tas veiklas, kurias galima atgaivinti, kad bent būtų galima smulkiajam verslui vykdyti savo funkcijas, savo paskirtį. Aišku, atsižvelgiant į papildomas, labai griežtas sąlygas, susijusias su saugumu tiek pačių dirbančiųjų, tiek pačių gyventojų“, – sakė jis.

Valdančiųjų lyderis Ramūnas Karbauskis trečiadienį „Delfi“ taip pat sakė, kad dabartinė koronaviruso plėtra Lietuvoje leidžia galvoti apie tokias priemones.

„Šios dienos duomenys apie koronaviruso plėtrą ir susirgusiųjų skaičių yra pakankamai palankūs Lietuvai. Tas sprogimas, kurio buvo galima bijoti, dabar nevyksta.

Jei tai tęsis, bus galima kalbėti apie kai kurių karantino formų palengvinimą. Galbūt atidarymą verslų, kurie šiandien yra uždaryti“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)