Kaip teigiama Vyriausybės pasitarimo protokole, fondas investuotų į Lietuvoje veikiančių juridinių asmenų, kurie dėl nepalankios epideminės COVID-19 situacijos patyrė finansinių sunkumų, keliančių riziką komercinės veiklos tęstinumui, nuosavybės vertybinius popierius, skolos vertybinius popierius ir teiktų paskolas tokiems juridiniams asmenims.

„Matome problemas verslui ne tik smulkiajam ir vidutiniam, bet ir didžiosioms įmonėms, todėl yra siūloma įkurti fondą, kad būtų pakankama prieiga prie finansinių išteklių ir didžiosioms įmonėms (...). Šis fondas bus investuojamas į pačias įmones: tiek į vertybinius popierius, (...) tiek į paskolas“, – Vyriausybės pasitarime sakė laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis Žygimantas Vaičiūnas.

Fondo lėšos, anot jo, bus naudojamos tik tais atvejais, kai nėra galimybių pritraukti lėšų kitais būdais.
„Taip pat siūlyčiau papildyti, kad šis fondas būtų įsteigiamas iki balandžio 15 dienos“, – pridūrė ministras.

„Pradiniame etape kalbama apie 100 mln. eurų injekciją“, – sakė jis

Tuo tarpu premjeras Saulius Skvernelis pridūrė, kad siūloma fondo įsteigimo data – ne vėliau kaip iki balandžio 15 dienos.

„Mūsų indėlis apie 100 mln., matyt, mes galime tikėtis ne mažesnės sumos pritraukiant tiek iš privačių fondų, tiek iš privačių organizacijų, tai tikrai būtų pakankamai solidu. Kalbėtume apie 200 mln. pagalbą verslui“, – teigė jis.