Jo vertė būtų tokia pati kaip už organizuotą turistinę kelionę turisto sumokėtų pinigų suma.

Kuponas galėtų būti panaudojamas per 12 mėnesių. Jei turistas per kupono panaudojimo laikotarpį neatsiskaitys už būsimą kelionę kuponu, kelionių organizatorius ne vėliau kaip per 14 dienų nuo šio laikotarpio pabaigos grąžins turistui kupono vertę atitinkančią pinigų sumą, nurodoma parengtame projekte.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigia, kad, įteisinus kuponus, būtų išvengta kelionių organizatorių nemokumo ir bankroto bangos.

„Tiek kelionių organizatoriai, tiek ir turistai šiandien susiduria su sudėtinga situacija. Kelionių pardavimas šiuo metu praktiškai sustojęs, kelionių organizatoriai patyrė nuostolių dėl neplanuoto turistų susigrąžinimo, tad turizmo sektorius šiuo metu neturi apyvartinių lėšų iškart grąžinti turistams už neįvykusias keliones sumokėtus pinigus. Siūlomais pakeitimais įtvirtinta galimybė susitarti, kad turistai neprarastų už keliones sumokėtų pinigų, o kelionių organizatoriai galėtų išsaugoti darbo vietas, išvengtų bankroto ar nemokumo atvejų ir galėtų alternatyviais būdais atsiskaityti su turistais už neįvykusias keliones bei neprarasti klientų ir galbūt jiems pasiūlyti papildomų paslaugų už tą pačią kainą. Suėjus kupono galiojimo termino pabaigai, neišsirinkus tinkamo pasiūlymo, turistams bus grąžinti pinigai“, – sako laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Siūlymams dar turės pritarti Seimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)