„Susisiekimo ministerija yra gavusi 13 pretendentų paraiškas į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovo pareigas. Atranka vyks kitą savaitę, laimėjęs atranką kandidatas bus tikrinamas teisės aktų nustatyta tvarka“, – Eltai sakė ministro patarėja.

J. Narkevičius yra sakęs, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas gali būti paskirtas kovo pabaigoje, primena ELTA.

Valstybei strateginę reikšmę turintis uostas nuolatinio vadovo neturi nuo 2019 m. kovo, kai iš šių pareigų buvo atleistas Arvydas Vaitkus.

Kaip anksčiau skelbė LRT tyrimų skyrius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), su kuria A. Vaitkus kandidatavo į Klaipėdos miesto mero postą, rinkimų kampaniją rėmė Klaipėdos uoste veikusių įmonių atstovai. Pasak LRT, 44 tūkst. eurų „valstiečiams“ paaukojo per verslą susiję asmenys, uostamiestyje užsiimantys baltarusiškų trąšų krova ir pervežimu.

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis po kilusio skandalo atleido A. Vaitkų iš Klaipėdos uosto vadovo pareigų. Jis tai motyvavo tuo, kad A. Vaitkus, dirbdamas Klaipėdos uosto vadovu, nebegalėtų būti objektyvus uoste veikiančioms įmonėms.

A. Vaitkus šį sprendimą apskundė, tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismas skundą atmetė.