Prezidento teigimu, įvertinus visus procesus, vėliau bus padarytos išvados. Vis dėlto, pažymėjo G. Nausėda, Lietuva laiku ėmėsi koronaviruso valdymo priemonių.

„Žvelgiant į statistiką, tam tikras tendencijas, aš manau, kad būsime tarp tų šalių, kurios tikrai nemirgės pasaulio spaudos puslapiuose, kaip nesugebėjusios susitvarkyti su koronaviruso protrūkiu, – vis dėlto laiku apčiuopė riziką, grėsmę bei ėmėsi tam tikrų priemonių“, – trečiadienį po apsilankymo pas Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovą Aurelijų Verygą žurnalistams sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė, kad buvo kreiptasi į VPT, siekiant užtikrinti skaidrius pirkimus.

„Kreipėmės į Viešųjų pirkimų tarnybą, nes matome, kad šitokiomis stichiškomis įsigijimo sąlygomis, tokiame drumstame vandenyje kai kas gali bandyti gaudyti žuvį. Visi pirkimai, kurie buvo padaryti, turi būti skaidrūs, matomi, pateikti vienoje vietoje, ir VPT vadovė yra įpareigota, kad tokia informacija būtų surinkta“, – teigė G. Nausėda.

„Gyvename krizės sąlygomis, bet tai nereiškia, kad galime daryti absoliučiai viską ir kad šis procesas būtų be jokios tvarkos. Tokia informacija bus pateikta, ją žurnalistai ir kritiška visuomenė galės kritiškai įvertinti ir tada darysime išvadas, kaip buvo elgtasi krizės aplinkybėmis“, – pridūrė šalies vadovas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)