„Ogmina“ komercijos direktorius Robertas Rankelė teigia, kad pastebimas išaugęs šaldytuvų, biuro prekių poreikis.

„Kas buvo ir žymiai išaugo – šaldytuvai ir šaldikliai. (...) Tai buvo labiau pirmoje, antroje savaitėje. (…) Pirmas dvi savaites taip pat buvo tendencija pirkti klaviatūras, peles, kompiuterius. Dabar išlieka spausdintuvai. Tai yra tai, ko žmonėms, įsirenginėjant namie ir dirbant nuotoliniu būdu, reikia. (…), maisto gamybos galbūt kažkiek. (...) Pirmas dvi savaites jautėsi televizorių pirkimas“, – Eltai vardijo jis.

Taip pat, kaip sakė jis, pastaruoju metu pastebima išaugusi plaukų kirpimo mašinėlių paklausa.

Pasak R. Rankelės, internetinėje prekyboje taip pat jaučiamas didesnis pirkėjų aktyvumas, tačiau jau pastebimi ir prekių vėlavimai.

„Tiekimo grandinė bet kuriuo atveju skaičiuoja maždaug 3 mėnesiams gamyboje, todėl vėlavimai atsiranda tik dabar“, – aiškino jis.

„Esminių sutrikimų dar nejautėme, bet ženklų yra: terminai, gamybos terminai yra nukeliami, (...) žinome, kad bus problemų dėl kažkokių prekių tiekimų, bet ne visoms toms prekėms yra poreikis“, – pridūrė R. Rankelė.

„Topo centro“ generalinis direktorius Remigijų Štaras teigia, kad jų prekybos tinklas pastebi išaugusią įvairių ryšio priemonių paklausą: išmaniųjų telefonų, nešiojamųjų kompiuterių, monitorių, modemų.

„Ne mažiau augo ir laisvalaikiui kartu su šeima skirtų prekių pardavimai: populiariausios prekės buvo žaidimų konsolės, gaming kompiuteriai, klaviatūros, ausinės (...). Pastarosiomis savaitėmis (...) pirko oro valytuvus ir drėkintuvus, ozono generatorius, kurie naikina virusus, išmaniąsias apyrankes ir laikrodžius, skatinančius judrumą“, – sakė R. Štaras.

Jo teigimu, klientai taip pat noriai įsigijo smulkių maisto ruošimo prietaisų bei išmaniuosius televizorius, kurių paklausa, pasak „Topo centro“ vadovo, ypač augo paskutinę savaitę.

Pasak R. Štaro, pastebimos išaugusios prekybos internetu apimtys.
„Taip, pastebime stipriai išaugusias apimtis, tačiau šis augimas toli gražu nekompensuoja nuostolių, kuriuos tenka patirti uždarius 38 parduotuves“, – teigė jis.

R. Štaro teigimu, daugelio namų elektronikos prekių gamyba ir tiekimas šiuo metu sutrikę.

„Asortimentas jau šiuo metu siauresnis ir perkant techniką pasirinkimo galimybių yra smarkiai mažėję. Šiuo laikotarpiu prašome klientus būti lanksčius“, – Eltai sakė „Topo centro“ generalinis direktorius.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų, primena ELTA.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)