„Tokie gandai pasiekė mus, stebime, kad ir socialiniuose tinkluose keliamas tam tikras nerimas, kad galimai mažės tiek pensijos, tiek vaiko pinigai, tiek kitos išmokos.

Jokių išmokų mažinimas nėra svarstomas, o vaiko pinigai, senatvės, netekto darbingumo ir šalpos pensijos karantino metu visus pasieks laiku ir tokios, kokios yra numatytos įstatymuose“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė jis.

Ministras taip pat priminė, kad raginama savivaldybes aktyviau teikti socialinę paramą, pakeisti tvarkas, kad būtų galima skirti paramą ekstremalių situacijų atvejais.

Pinigai 3 mėnesiams

L. Kukuraitis dar sakė, kad subsidijoms darbo vietoms ir išmokoms dirbantiems savarankiškai šiuo metu numatyta 500 mln. eurų, kurių turėtų užtekti 2–3 mėnesiams.

„Labai sunku skaičiuoti, nes iki galo niekas negali nuspėti, kiek bus pasinaudota tiek išmokomis, tiek subsidijomis.

Neaišku, kiek atsirems verslo, nevyriausybinių organizacijų ir kitų organizacijų, kurios įgytų teisę į subsidijas“, – sakė jis.

Skiria papildomą finansavimą

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs Valstybinės ligonių kasos vadovas Gintaras Kacevičius sakė, kad Lietuvoje paskelbus karantiną labai pasikeitė gydymo įstaigų darbas.

„Dėl to turiu kelias žinias. Pirma, visoms gydymo įstaigoms yra garantuojama 1/12 metinės sumos, kuri numatyta metinėje sutartyje. Šiam laikotarpiui pasibaigus, būtų grįžtama į įprastą ritmą ir tos 1/12 atidirbti nereikės.

Ši žinia reiškia, kad visoms gydymo įstaigoms, kurios turi sutartį su ligonių kasomis, garantuojamas finansinis stabilumas“, – sakė jis.

Antra G. Kacevičiaus žinia – daliai pavojingomis sąlygomis dirbančių medikų garantuojami 15 proc. atlyginimo priedai.

„Trečia žinia susijusi su kitomis papildomomis išlaidomis, kurias patiria gydymo įstaigos, susiduriančios su užkrėstais pacientais. Jos gali būti įvairios. Šitų išlaidų kompensavimas taip pat yra numatytas“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)