„Akivaizdu, kad prasidėjo recesija“, kuri bus didesnė nei 2009 m., po pasaulinės finansų krizės, spaudos konferencijoje teigė K. Georgieva.

Staiga sustojus pasaulio ekonomikai, TVF skaičiavimais, „iš viso besivystančių rinkų finansiniai poreikiai sudaro 2,5 trln. dolerių“.

Tiesa, ji įspėjo, kad „mes manome, jog to gali nepakakti“.

Besivystančių šalių, kurios pastarosiomis savaitėmis neteko daugiau nei 83 mlrd. dolerių kapitalo, vyriausybės gali padengti dalį reikalingų išlaidų, tačiau „akivaizdu, kad vidaus išteklių nepakaks“, nes daugelis jau turi skolų.

Dėl koronaviruso TVF paramos jau paprašė per 80 pasaulio šalių, dauguma jų – žemesnio pajamų lygio valstybės.

„Žinome, kad jų pačių atsargų ir vidaus išteklių nepakaks“, – sakė K. Georgieva, pridurdama, kad TVF tikisi sustiprinti savo paramą, kad „padarytume daugiau, geriau ir greičiau nei kada nors anksčiau“.

TVF vadovė su žurnalistais kalbėjo po virtualaus susitikimo su TVF Valdymo komitetu, kurio ji pareikalavo didinti TVF greitai prieinamų lėšų atsargas. Šiuo metu TVF turi apie 50 mlrd. dolerių greitai prieinamų lėšų.

Ji taip pat pasidžiaugė 2,2 trln. dolerių dydžio JAV Senato priimtu ekonomikos gelbėjimo paketu, tvirtindama, kad „absoliučiai privalu apsaugoti didžiausią pasaulio ekonomiką nuo staigaus ekonominės veiklos nuosmukio“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)