Palyginti su vasariu, gyventojai blogiau vertino šalies ekonominės padėties ir namų ūkio finansinės padėties perspektyvas. Pesimistines prognozes šiek tiek atsvėrė geresnis namų ūkio finansinės padėties pokytis per praėjusius 12 mėnesių.

Kovą, palyginti su vasariu, gyventojų, manančių, kad šalies ekonominė padėtis gerės, dalis sumažėjo 9 procentiniais punktais (nuo 29 iki 20 proc.), manančiųjų, kad padėtis pablogės, dalis padidėjo 17 proc. punktų (nuo 20 iki 37 proc.).

Namų ūkio finansinės padėties prognozės, palyginti su vasariu, taip pat buvo pesimistiškesnės: kas penktas gyventojas (20 proc.) tikėjosi, kad jo namų ūkio finansinė padėtis gerės, 15 proc. manė, kad ji blogės (vasarį – atitinkamai 23 ir 11 proc.).

Kovą namų ūkio finansinės padėties pasikeitimus per praėjusius 12 mėn. gyventojai vertino šiek tiek geriau nei vasarį: 28 proc. gyventojų teigė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis pagerėjo (vasarį – 24 proc.), kaip ir praėjusį mėnesį, 17 proc. gyventojų teigė, kad ji pablogėjo.

Kovą 27 proc. gyventojų nurodė, kad per artimiausius 12 mėn. tokiems pirkiniams kaip baldai ar buitinė technika ketina išleisti daugiau nei per praėjusius 12 mėn., 18 proc. – mažiau (vasarį – atitinkamai 25 ir 16 proc.).

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime kovą skyrėsi 2 proc. punktais: mieste jis sudarė 0, kaime – minus 2. Palyginti su praėjusiu mėnesiu, mieste vartotojų pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 3, o kaime – 7 procentiniais punktais.

Statistikos departamento duomenimis, per metus kovą vartotojų pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 6 procentiniais punktais. 2020 metų kovą gyventojai pesimistiškiau vertino šalies ekonominės ir namų ūkio finansinės padėties perspektyvas.

Palyginti su 2019 metų kovu, gyventojų, besitikinčių šalies ekonominės padėties gerėjimo, dalis sumažėjo 14 procentinių punktų (nuo 34 iki 20 proc.), kad padėtis pablogės – dalis padidėjo 24 procentiniais punktais (nuo 13 iki 37 proc.).

Gyventojų, manančių, kad namų ūkio finansinė padėtis per ateinančius 12 mėn. gerės, dalis per metus sumažėjo nuo 25 iki 20 proc., kad blogės – dalis padidėjo nuo 9 iki 15 proc.

Gyventojų nuomonė apie namų ūkio finansinės padėties pasikeitimą per praėjusius 12 mėn. ir numatomas išlaidas tokiems pirkiniams kaip baldai ar buitinė technika per metus beveik nepasikeitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)