Negalutiniais asociacijos duomenimis, ši krizė ypač paveiks siuvimo sektorių, kuris ypač imlus rankų darbui: prognozuojama, kad aprangos ir tekstilės sektoriaus metinė apyvarta be svarių pagalbos priemonių gali sumažėti 35 proc. nuo dabar esamos beveik 950 mln. eurų.

LATIA prezidentas Kęstutis Daukšys teigia, kad daugelis įmonių jau dabar planuoja veiklą du tris mėnesius į priekį, neprognozuodamos ilgalaikės veiklos perspektyvos.

„Džiaugiamės, kad Vyriausybė surado lankstesnį išmokų darbuotojams prastovos metu kompensacijos modelį. Vis dėlto tam, kad sektorius funkcionuotų krizės metu, būtų išsaugoti verslai bei darbuotojų darbo vietos, būtina šias vietas maksimaliai remti bei įmonėms sudaryti galimybę lengvai pasinaudoti pagalba“, – sako K. Daukšys.

„Kreipėmės į Vyriausybę prašydami suteikti Lietuvos aprangos ir tekstilės sektoriaus įmonėms ir galimybę atidėti visų rūšių mokestinius įsipareigojimus valstybinėms institucijoms bei užtikrinti sąlygas, kad komerciniai bankai atidėtų paskolų palūkanų ir mokesčių mokėjimų verslo klientams bent 6 mėnesiams“ , – sako jis.

Pasak jo, taip pat svarbu užtikrinti tiek mažų ir vidutinių įmonių, tiek ir didelių įmonių, susiduriančių su apyvartinių lėšų trūkumu krizės laikotarpiu gyvybingumą, suteikiant joms specialias beprocentines lengvatines paskolas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)