Įmonės stebėtojų tarybos pirmininkas Valstybės turto fondo Turto valdymo direktorius Andrius Šukys BNS pabrėžė, kad bendrovės finansinės ataskaitos dar audituojamos ir 2001 metų rezultatas gali pasikeisti.

A.Šukys pranešė, kad akcininkams šiemet bus siūloma paskirstyti maždaug 2 mln. litų pelno. BNS žiniomis, 1,367 mln. litų nepaskirstyto ankstesniųjų metų pelno įmonei perduota, pernai privatizavus "Lisco" ir ją reorganizavus į dvi atskiras bendroves.

Trečiąjį 2001 metų ketvirtį LJL skelbė uždirbusi 33,05 tūkst. litų ikimokestinio neaudituoto pelno.

LJL generalinis direktorius Vytautas Vismantas BNS sakė, jog įmonė neskelbs preliminarių 2001 metų antrojo pusmečio veiklos rezultatų, o audituotus paskelbs tik po akcininkų susirinkimo balandžio mėnesį.

"Lietuvos jūrų laivininkystė" kovo 14 dieną paskelbė dviejų sausakrūvių laivų pardavimo aukcioną - už abu juos tikimasi gauti ne mažiau kaip 2,1 mln. litų.

1973 metais Suomijoje statytas laivas "Veliuona" bus parduodamas už pradinę 225 tūkst. JAV dolerių (apie 900 tūkst. litų), o 1974 metais ten pat statyta "Strėva" - už 310 tūkst. dolerių (1,24 mln. litų).

"Manau, kad aukcionas įvyks - norą jame dalyvauti jau yra pareiškusios dvi - Rusijos ir Sirijos bendrovės, viena iš jų pervedė 10 proc. dydžio avansinį mokestį. Besidominčiųjų yra ir daugiau, todėl dalyvių gali būti daugiau nei du", - BNS sakė V.Vismantas.

Anot jo, pradinė laivų pardavimo kaina paprastai nustatoma reali, o jei už ją nepavyktų parduoti, laivai bus parduodami metalo laužui.

Pasak LJL atstovės spaudai Reginos Strončikienės, nuo 2001 metų birželio 27-osios veikianti LJL pernai nepardavė nė vieno laivo, o pirmąjį pusmetį tuometinė "Lisco" pardavė keturis laivus.

Atnaujindama savo laivyną, šiemet sausio-vasario mėnesiais "Lietuvos jūsų laivininkystė" jau įsigijo du naujesnius Vokietijoje statytus laivus, kurie pavadinti "Stario" ir "Svilo" vardais.

Nenauji, maždaug prieš 16 metų pastatyti sausakrūviai laivai už maždaug 28 mln. litų nupirkti iš Švedijos laivybos bendrovės "Nordsjofrakt".

Dabar LJL turi 21 sausakrūvį laivą, iš jų didžiausio tonažas yra 14 tūkst. tonų. Po visą pasaulį jie vežioja metalą, medieną, biriuosius bei kitus produktus.

Valstybės turto fondas valdo 73,24 proc. LJL akcijų, kurių pardavimo konkursą ketina skelbti šių metų antrąjį pusmetį. Bendrovė buvo įkurta, pernai pavasarį Danijos bendrovei "DFDS Tor Line" parduotą "Lisco" reorganizavus į dvi - keltų įmonę "Lisco Baltic Service" ir trampinių laivų bendrovę LJL.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją