Anksčiau jie buvo informavę, kad kovo 14-17 dienomis į rinką buvo patiektos 225 tonos dezinfekcinio skysčio. Vadinasi, gamybos tempai nelėtėja, o leidimus skystį gaminti turintis verslas ir toliau siekia užtikrinti, kad ir gyventojų, ir valstybės poreikis būtų patenkintas.

Šįkart duomenis apie pagamintą dezinfekcinį skysti pateikė 16 šalies įmonių: UAB „Eko pirk“, UAB „Ruvera“, UAB „Retrorega“, UAB „Lesta“, UAB „Danushis Chemicals“, UAB ,,Cosmoway“, UAB inovacinė firma „MKDS“, AB „Vilniaus degtinė, UAB firma „Koslita“, UAB „Aconitum“, UAB ,,Kurana“, UAB ,,Ukmergės vaistinė“, UAB ,,Bio Circle Balticum“, UAB ,,Profline“, UAB ,,Boker“, G. Skiparienės įmonė.

Praėjusį kartą tokių įmonių buvo 11. Leidimus gaminti dezinfekcinį skystį turi 36 šalies įmonės, tad artimiausiu metu rinkai bus patiekta daugiau šios produkcijos, sakoma SAM pranešime.

Visas Lietuvos gamintojų gaminamas dezinfekcinis skystis yra gaminamas pagal SAM pateiktą ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomenduojamą cheminę formulę, tad atitinka aukščiausius kokybės reikalavimus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)