Pasak IFPA direktorės Agnės Gaižauskienės, šiuo metu pasaulyje vystantis visuotinei sveikatos krizei, labai svarbu atsigręžti į medicinos darbuotojus, kurie aukojasi visų šalies žmonių labui, ir užtikrinti jiems saugias darbo sąlygas.

„Lietuvos ligoninėms trūksta individualių apsaugos priemonių – respiratorių, vienkartinių kostiumų ir kitų apsaugos priemonių. Dabar ypač svarbus visuomenės susitelkimas ir glaudus bendradarbiavimas vardan bendro tikslo, todėl prisijungėme prie kitų verslo organizacijų ir skyrėme paramą, kuri yra tikslingai nukreipta būtent į šių priemonių medikams užtikrinimą. Šiuo metu intensyviai ieškoma sprendimų, kaip galima operatyviau pargabenti įsigytas priemones, kad medicinos personalas, tiesiogiai dirbantis su COVID-19 virusu, būtų kuo greičiau apsaugotas“, – pranešime spaudai cituojama A. Gaižauskienė.

Jungtinėmis IFPA, LPK ir kitų verslo asociacijų bei įmonių pastangomis iš viso buvo surinkta beveik 360 tūkst. eurų apsaugos priemonių įsigijimui. A. Gaižauskienės teigimu, Inovatyvios farmacijos pramonės asociacija šiuo metu ir toliau ieško daugiau paramos medikams galimybių.

„Taip pat inicijavome papildomą IFPA narių paramos fondą asociacijos apimtyje, kuris bus skirtas padėti Lietuvos medicinos darbuotojams. Toliau dėsime maksimalias pastangas, kad galėtume operatyviai pasirūpinti tais, kurie kasdien gelbėja mus ir šiuo metu rikiuojasi priešakinėse kovos su COVID-19 eilėse“, – sako A. Gaižauskienė.

Inovatyvios farmacijos pramonės asociacijai (IFPA) šiuo metu priklauso 17 narių – inovatyvių farmacijos kompanijų ir jų atstovybių, registruotų Lietuvoje. Tai bendrovės, kuriančios naujus, patentinius vaistus ir propaguojančios etinius veiklos principus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)