Kaip sako R. Mituzas, parduotuvėje jau buvo susikaupusių daug neigiamų emocijų iš nepatenkintų žmonių, tad buvo nutarta firminę parduotuvę laikinai uždaryti.

„Žmonės nepatenkinti, stumdosi, skundžiasi, kad mažai parduodam, nori daugiau. Apsisuka, o kitą dieną vėl tie patys žmonės penkis kartus grįžta, o paskui produktus matome internete dvigubai brangiau.

Žmonės ne ant mūsų turi pykti, o ant Verygos. Kai pyksta ant mūsų pardavėjų, nemalonu. Ne mes tą poreikį ir deficitą sukūrėme, mes tik bandome jį išspręsti, o mūsų vargšas personalas kentėjo. Priėmėme sprendimą, kad reikia sveikatą saugoti“, – komentuoja „Vilniaus degtinės“ vadovas.

Toks sprendimas neva buvo priimtas, atsižvelgus ir į tai, jog dezinfekcinį skystį „Vilniaus degtinė“ pradėjo tiekti prekybos tinklams.

„Kadangi šią savaitę prasidėjo tiekimas į didžiuosius prekybos tinklus ir gana nemažas jis bus, produktai tuoj pasirodys lentynose, ir problemos nebeliks“, – pažymi R. Mituzas.

Kaip ji aiškina, parduotuvę planuojama atidaryti vėl, kai viskas grįš į vėžes ir prekybos centruose atsiras dezinfekcinio skysčio.

„Kai apsiramins eilės ir nebesistumdys žmonės, tai mes toliau dirbsim. O dabar fokusuojamės išvežti kuo daugiau į prekybos tinklus“, – akcentuoja R. Mituzas.

Vadovas skaičiuoja, kad iš viso „Vilniaus degtinė“ yra pagaminusi apie 350–400 tūkst. litrų dezinfekcinio skysčio. Dalį jo įmonė parduoda ir kitiems.

„Šis skaičius – pagaminto skysčio, dalis jo išvažiuoja kitiems gamintojams, kurie fasuoja į savo tarą. Didžioji dalis – mūsų fasuoto produkto. Didelė dalis – virš 300 tūkst. litrų – yra valstybės rezervui“, – sako pašnekovas.

R. Mituzas pažymi, kad šiuo metu per parą dezinfekcinį skystį gamina 2–4 mašinos, tad, tikėtina, situacija turėtų aprimti per savaitę.

Delfi primena, kad kovo viduryje „Vilniaus degtinės“ direktorius Rokas Mituzas juokavo, kad per žmonių minią negalintis net įeiti į savo parduotuvę. Anot jo, pirkėjai stovi eilėje ir lauke, norėdami įsigyti dezinfekcinio skysčio.

„Pagal pardavimą, galime sakyti, kad žmonės daugiausia perka dezinfekcinį skystį. Parduodame jo nemažai, nes poreikis didelis, o žmonės džiaugiasi jo radę ir įsigiję. Galbūt tas burbulas tuoj užges, nes pradėsime visur to skysčio vežti. Kai išvažiuos tiek, kiek dabar gaminame, visiems bus ramu, niekas nepanikuos“, – anksčiau sakė jis.

Anot direktoriaus, svarbiausia problema, kad ilgą laiką dezinfekcinio skysčio nebuvo ir susidarė vadinamasis vakuumas.

Pasak jo, įmonė gauna masiškai daug užsakymų ir iš užsienio šalių, bet yra nusprendę, kad, kol nepatenkins Lietuvos poreikio 100 procentų, į užsienį vežti nežada.

„Šis produktas turi registraciją tik Lietuvoje, tad mes jo negalime pardavinėti kitur ir nemąstome apie tai. Esame išsikėlę tikslą patenkinti Lietuvos poreikį kuo greičiau ir manau, kad kitos savaitės viduryje nebebus rankų dezinfekavimo skysčio trūkumo klausimo“, – tikino jis.

R. Mituzas užtikrina, kad tik laiko klausimas, kada visi turės ant stalo po 5 litrų talpos dezinfekcinio skysčio kanistrą, ir suprasime, kad problemos nėra. Anot jo, reikėjo greičiau suktis, gauti leidimus ir jau prieš dvi savaites žmonės būtų galėję dezinfekuotis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)