FED Bostono padalinys teiks paskolas finansų institucijoms, kad šios galėtų pirkti turtą pinigų rinkos fonduose, kurie yra laikomi geromis investicijų priemonėmis šeimoms, įmonėms ir kitoms įstaigoms realiojoje ekonomikoje.

Šis žingsnis yra vienas iš nedaugelio, kurio ėmėsi FED, lėtėjant su virusu kovojančių JAV ekonomikai – bankas nurėžė palūkanų normas ir ėmėsi įnešti lėšas į finansų rinkas.

Naujoji programa „padės pinigų rinkos fondams patenkinti namų ūkių ir kitų investuotojų išpirkimo reikalavimus ir sustiprins bendrą rinkos veikimą ir kreditų teikimą plačiajai ekonomikai“.

Pasak Investicinių bendrovių instituto (ICI), kovo 11-ąją Jungtinių Valstijų pinigų rinkos fonduose buvo apie 3,8 mlrd. dolerių.

JAV centrinis bankas taip pat pristatė taisyklę, pakeisiančią banko kapitalo taisykles, kad su nauja likvidumo priemone siejama nedidelė rizika „atspindėtų tai, jog tokią veiklą vykdančios įstaigos neprisiimtų kredito ar rinkos rizikos“.

FED teigė, kad šalies Iždo departamentas centriniam bankui suteiks 10 mlrd. dolerių kredito apsaugą, susijusią su nauja kredito priemone.

Antradienį JAV centrinis bankas paskelbė apie naują kredito priemonę, su kuria svarbioms finansų institucijoms bus suteikiamas iki 90 dienų trukmės finansavimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)