Vakarais – be vandens

Pilkalnio gatvėje jau ilgiau nei vienerius metus gyvenantis Gabrielius „Delfi“ pasakojo, jog kvartalo gyventojai susidūrė su rimtomis problemomis.

Anot vyro, jiems kas vakarą visame kvartale dingdavo vanduo.

„Tai kartojasi maždaug nuo 17-18 val. visuose daugiabučiuose ir kotedžuose“, – teigė jis.

„Vanduo buvo dingęs ir penktadienį vakare, o atsirado tik šeštadienį vakare, net tada, kai jokio poreikio vandeniui nebuvo. Tai pas mus tada nei karšto, nei šalto nebelieka. Visame kvartale tai įvyksta“, – aiškino gyventojas.

Jis tikino girdėjęs kalbų, kad vandens tiekimas rajone galimai nutrūksta dėl per mažo vandens vamzdžio diametro, tačiau pabrėžė, kad vamzdis toks buvęs visada, tačiau problemos prasidėjo tik praėjusią savaitę.

„Labai įdomu, kaip jis per paskutinę savaitę susiaurėjo, nes prieš mėnesį viskas buvo gerai. Taip pat tikrai nepadidėjo vandens suvartojimas, nes kiek žmonių gyveno prieš mėnesį, tiek gyvena ir dabar, o tikrai nė vienas neįsikėlė“, – sakė jis.

Šio projekto statytojas, kaip teigė Gabrielius – įmonė „Omberg“, o gyventojo žiniomis „visi 160-170 būstų yra pajungti ant vieno vamzdžio.“

„Omberg“ mums išvis nieko neatsako, nes namai yra priduoti ir juos prižiūri „Mano būstas“. Pridavimas įvyko gruodžio pabaigoje. Tiesa, iki tol tokių problemų mes neturėjome, viskas prasidėjo tik praėjusią savaitę.

Dar kreipėmės į „Vilniaus vandenis“, tai kartą jie sakė, kad problema pas mus, kitą kartą, kad pas statytoją, trečią – kad problema skaitliukuose, nes jie užsikimšo“, – kalbėjo vyras. Viena laimė, anot jo, kad kvartale pastatyti namai vis dar turi statytojo garantiją, todėl paaiškėjus, kad bėda statytojų, įmonė turėtų imtis remonto.

Situacija žinoma

„Delfi“ susisiekė su kvartalą prižiūrinčia įmone „Mano būstas“. Jos atstovas Paulius Ugianskis teigė, kad apie problemą dėl vandens tiekimo trikdžių įmonė žino.

„Mums ši problema yra žinoma. Mes informavome projekto statytoją. Taip pat apie tai pranešta „Vilniaus vandenims“, – komentavo jis.

Redakcija taip pat gavo ir pačios statytojos „Omberg“ komentarą, kur situaciją pakomentavo įmonės statybų direktorius Dmitrij Serdukov.

„Gilužio slėnio“ gyvenvietės statybų darbai jau baigti 100 proc., pastatai yra perduoti eksploatuojančiai kompanijai, tačiau palaikome ryšį tiek su gyvenvietės bendruomene, tiek ir su jos administratoriumi.

Tad informacija apie vandens tiekimo sutrikimus piko metu mums žinoma: informacija iš gyventojų mus pasiekė sekmadienį, kovo 8 d. Kartu su gyventojais laukėme pirminio administratoriaus vertinimo, dėl kokių priežasčių jie patiria nepatogumų, ataskaitą gavome antradienį, kovo 10 d.

Tuomet nedelsdami kreipėmės į visas atsakingas organizacijas tam, kad būtų atrasta problemos priežastis ir jos sprendimas. Tiek iš jų, tiek ir iš mūsų specialistų sudaryta darbo grupė ketvirtadienį (kovo 12 d.) bendromis jėgomis atliko reikalingus patikrinimus ir nustatė, kodėl piko metu gyvenvietėje sutrinka vandens tiekimas“, – tada komentavo direktorius ir tikino, kad darbų bus imtasi jau kitą dieną.

Penktadienį (kovo 13 d.), „Delfi“ buvo informuotas, kad visi sutrikimai buvo pašalinti.

Buvo bėdų dėl automobilio statymo

Prieš kurį laiką „Delfi“ jau rašė apie šį kvartalą bei statytoją.

Tada, kaip pasakojo kita gyventoja Sigita, ji šalia savo būsto buvo įsigijusi automobilio parkavimo vietą, tačiau po kurio laiko prie jos išdygo neįgaliojo vietos ženklas.

Tada moteris tikino nesuprantanti, kodėl susimokėjusi pinigus, šiandien ji automobilį turi statyti kitur.

Įmonės atstovai tada teigė apgailestaujantys dėl susidariusios situacijos ir klientų patirtų nepatogumų.

„Labai apgailestaujame dėl susidariusios situacijos ir klientų patiriamų nepatogumų. Pripažįstame padarę klaidą ir dedame visas pastangas jai ištaisyti.

Planuodami „Gilužio slėnio“ projektą ir vadovaudamiesi galiojančiais teisės aktų reikalavimais, privalomai numatėme parkingo vietas neįgaliesiems. Tačiau vėliau įvyko klaida – netinkamai informavome klientus, apsisprendusius šias vietas įsigyti“, – buvo teigiama atsakyme. Visą tekstą galite skaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)