Kaip rašoma pranešime spaudai, nuo šiol viešuosiuose pirkimuose ketinantys dalyvauti asmenys, kuriems reikalinga Registrų centro išduodama jungtinė pažyma, ją galės gauti elektroniniu būdu. Šios Registrų centro išduodamos pažymos bus pasirašomos kvalifikuotu elektroniniu parašu ir jas užsisakiusiems klientams siunčiamos nurodytu elektroninio pašto adresu. Iki šiol būdavo išduodamos tik popierinės jungtinės pažymos.

Fiziniai ar juridiniai asmenys, norėdami užsisakyti jungtinę pažymą, prašymą gali pateikti per Registrų centro klientų savitarnos sistemą arba paštu. Daugiau informacijos apie jungtines pažymas, taip pat prašymų formas fiziniams ir juridiniams asmenims galima rasti Registrų centro interneto svetainėje.

Jungtinė pažyma – tai viešuosiuose pirkimuose dalyvauti norintiems fiziniams ir juridiniams asmenims būtinas dokumentas, kuriame pateikiami įvairių šalies institucijų duomenys, įrodantys, kad įmonė ir jai atstovaujantys fiziniai asmenys vykdo visus mokestinius įsipareigojimus, nėra teisti ir nėra pažeidę Viešųjų pirkimų įstatymo.

Pažymoje pateikiami duomenys iš Registrų centro (Juridinių asmenų registro duomenys apie tiekėją), „Sodros“ (duomenys apie tiekėjo įsipareigojimų, susijusių su socialinio draudimo įmokų mokėjimu, įvykdymą ar neįvykdymą), Valstybinės mokesčių inspekcijos (duomenys apie tiekėjo įsipareigojimų, susijusių su mokesčių mokėjimu, įvykdymą ar neįvykdymą) ir Informatikos ir ryšių departamento (duomenys apie tiekėjo (fizinio asmens) neišnykusį ar nepanaikintą teistumą arba tiekėjo (juridinio asmens) atžvilgiu per pastaruosius 5 metus priimtus ir įsiteisėjusius apkaltinamuosius teismo nuosprendžius už Viešųjų pirkimų įstatyme nurodytas veikas. Taip pat duomenys apie tiekėjo (juridinio asmens) vadovo ar buhalterio neišnykusį ar nepanaikintą teistumą).

Kompetentingų institucijų tvarkomų jungtinių duomenų apie viešųjų pirkimų procedūroje dalyvaujantį tiekėją pažymos išduodamos nuo 2009 metų liepos. Pastaraisiais mėnesiais Registrų centras per mėnesį sulaukdavo daugiau kaip 1 tūkst. fizinių ir juridinių asmenų prašymų išduoti jungtines pažymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)