Problemos tik didėja

Paklausus, kaip dabar laikosi smulkusis ir vidutinis verslas, moteris tikino, kad labai sunkiai.

„Manau, kad dabar smulkusis verslas visiškai niekaip negyvena, nes didžioji dauguma įmonių yra arba sustabdytos, arba nutraukta veikla. Situacija yra labai sudėtinga, problemų smulkiajame ir vidutiniame versle vis daugiau kyla ir jos tik didėja“, – tikino ji.

Anot D.Matukienės, kone visas verslas susiduria su atsiskaitymų problema.

Manau, kad dabar smulkusis verslas visiškai niekaip negyvena, nes didžioji dauguma įmonių yra arba sustabdytos, arba nutraukta veikla.
D.Matukienė

„Manau, kad praktiškai visas smulkusis verslas susidūrė su pagrindine problema, tai yra su atsiskaitymų problema. Ta problema yra kuo toliau, tuo sudėtingesnė, nes didieji užsakovai pasinaudojo situacija ir dabar turime tokią situaciją, kai atsisakoma atsiskaityti. Bankai visiškai nesiruošia padėti smulkiajam ir vidutiniam verslui, todėl mes esame parengę 14 punktų pasiūlymus Vyriausybei, kuriuos tikrai norėtume, jeigu yra galimybė, norėtume siūlyti“, – pabrėžė ji ir sako, kad Vyriausybei jau pateikti ir siūlymai.

Draudimai Lietuvoje koronaviruso karantino metu

„Pirmas dalykas, kurį siūlome, tai įsteigti atsiskaitymų centrą, kuriame būtų sukoncentruotos visos viešųjų finansų lėšos, Europos Sąjungos lėšos ir ekstremaliai situacijai suvaldyti pasiskolintos lėšos. Antras dalykas – organizuoti lygiagrečiai su nacionaliniu krizių centru veikiantį NVO koordinacinį centrą ir regioninius centrus“, – du svarbiausius dalykus įvardijo D.Matukaitienė.

Neišnaudojami ištekliai, trūksta mėsos

Laidoje specialistė piktinosi, kad turimi resursai nėra išnaudojami.

„Pasakysiu paprastą pavyzdį – nuo sausio pirmosios dienos buvo aišku, kad trūks kaukių, trūks respiratorių, jeigu kas būtų, kad ir sveikatos ministras, davęs užsakymą smulkiam verslui, tų kaukių būtų prisiūta tiek, kad nereikėtų dabar Santarų klinikoms ir žmonėms ten siūtis tų kaukių“, – pabrėžė pašnekovė.

Šiandien didžiosiose Lietuvos parduotuvėse nebėra mėsos. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad mes neapsirūpiname mėsa, o kodėl? Negi Lietuvoje neturime smulkių šeimos ūkių. Mes viską turime, bet nėra valtybėje žmonių, kurie galvotų strategiškai ir į priekį.
D.Matukienė

D.Matukienė piktinasi, kad nėra žmonių, kurie labiau prientuotųsi į ateitį, ypač, kai situacija yra tokia sudėtinga.

„Šiandien didžiosiose Lietuvos parduotuvėse nebėra mėsos. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad mes neapsirūpiname mėsa, o kodėl? Negi Lietuvoje neturime smulkių šeimos ūkių. Mes viską turime, bet nėra valtybėje žmonių, kurie galvotų strategiškai ir į priekį“, – tikino pašnekovė“, – sako pirmininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)