„Verslo sektorių susitelkimas ir pagarba savo partneriams yra ypač svarbus valstybės veiklos tęstinumui. Nesinorėtų, kad šita situacija būtų naudojamasi kitokiais tikslais.

Valstybės siūlomos yra mokesčių atidėjimo priemonės, tačiau pagalbos paketas tikrai nebus taikomas tiems, kurie šiandienine situacija bando netinkamai pasinaudoti. Kalbame apie pagalbos ranką socialiai atsakingam verslui“, – sakė jis.

Žiniasklaidoje skelbta, kad apie ketinimus stabdyti mokėjimus savo tiekėjams yra pranešę prekybos tinklas „Senukai“ ir picerijų tinklas „Čili“.

Tuo metu Vyriausybės 2,5 mlrd. eurų plane numatoma užtikrinti reikiamus resursus efektyviai sveikatos ir visuomenės apsaugos sistemų veiklai, padėti išsaugoti darbo vietas ir pajamas, padėti verslui išsaugoti likvidumą ir skatinti ekonomiką.

S. Skvernelis pabrėžė, kad įmonės turėtų laikytis socialinės atsakomybės principų tiek prieš darbuotojus, tiek prieš verslo partnerius.

Savo ruožtu ekonomikos ir inovacijų ministrą pavaduojantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas pastebėjo, kad įsipareigojimų nevykdymas gali būti neteisėtas.

„Nei ekstremalios situacijos paskelbimas, nei karantino paskelbimas automatiškai neatleidžia verslo subjektų nuo sutartinių prievolių vykdymo.

Turime pavyzdžių, kurie nėra solidarumo pavyzdžiai. Jau nekalbant apie tai, kad yra abejonių, ar tokie vienašališki sprendimai dėl atsiskaitymų su tiekėjais stabdymo yra pagrįsti teisiškai“, – Vyriausybės pasitarime sakė jis.

Ž. Vaičiūnas sakė, kad mokėjimai, kurie turėjo būti atlikti iki karantino paskelbimo, privalo būti vykdomi

„O po karantino paskelbimo turi būti tariamasi su tiekėjais dėl terminų atidėjimo, lankstesnio grafiko ir kitų dalykų“, – pridūrė jis.

Kaip žinia, Lietuvoje nuo pirmadienio įvestas karantinas. Iki kovo 31 dienos į šalį draudžiama atvykti daugeliui užsieniečių, uždarytos dauguma parduotuvių, kavinių. Tačiau draudimai neapima prekių judėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)