Gamykla kol kas dirba įprastu ritmu

„Tai pasaulinis, labai didelis sukrėtimas ir akivaizdu, jog kažkokie pokyčiai bus. Dabar pagrindinis klausimas – kiek ilgai visa tai užtruks“, – portalui „Delfi“ sakė bendrovės „Freda“ akcininkas ir vadybos pirmininkas R. Varanauskas.

Verslininkas minėjo, kad nemažai kritikos dėl demokratijos trūkumo ir žmogaus teisių pažeidimų sulaukianti Kinija jau sugebėjo stabilizuoti padėtį, o jų valdžios taikytos itin griežtos priemonės pasirodė esančios veiksmingomis.

„Anksčiau ar vėliau susitvarkysime ir mes. Mes pasaulio gaublyje esama tik mažytis grūdelis, bet šiuo klausimu dirba pasaulinio lygio kompetentingos institucijos. Tad išspręsime problemas ir darbuosimės toliau. Kiek visa tai truks – niekas negali pasakyti. Mes dirbame, kiekvieną dieną reaguojame į besikeičiančias aplinkybes. Aišku viena – pasaulis nesustos“, – sakė verslininkas.

Jis minėjo, kad bendrovė šiuo metu veikia įprastiniu ritmu, kol kas gamybos apimtys nėra mažinamos. Visgi R. Varanauskas neslėpė, ateityje teks imtis kai kurių priemonių.

„Teks kažkiek laiko padirbti „į sandėlį“, tai yra natūralu“, – sakė R. Varanauskas.

AB „Freda“ akcininkas ir valdybos pirmininkas Rimas Varanauskas

Viskas priklausys nuo to, kada pavyks sustabdyti užkrato plitimą

Paklausus, kokią įtaką visai tai darys bendrovės tolimesnei veiklai, R. Varanauskas minėjo, kad viskas priklausys nuo to, per kiek laiko pavyks stabilizuoti situaciją, įveikti naujojo viruso protrūkį.

„Jeigu žvelgiant į Kinijos pavyzdį tai truks mėnesį ar du, viena situacija. Jeigu užtruks, kaip kai kas sako, iki rudens, situacija kiek kita. Bet kuriuo atveju į ateitį žvelgiame optimistiškai“, – sakė bendrovės „Freda“ akcininkas ir valdybos pirmininkas R. Varanauskas.

Vieno didžiausių šalies baldų gamintojų atstovas prognozavo, jog verslą finansuojantys bankai į ekonomikos sulėtėjimą bei savo klientų veiklos pokyčius pažvelgs supratingai.

„Bankai juk nedirba uždarai, jų vienas pagrindinių tikslų ir yra išsaugoti savo klientą, darbuotojus ir komandą. Sulaukti aiškumo ir startuoti su nauja energija. Iš šios situacijos išeisime būdami dar stipresniais“, – sakė R. Varanauskas.

Apie galimus pokyčius perspėjo ir „Vilniaus baldai

Lietuvos stambiųjų baldininkų produkcijos pirkėjui – pasaulinei korporacijai „Ikea“ ėmus uždarinėti savo parduotuves, apie galimus pokyčius pranešė ir kita žinoma rinkos žaidėja, bendrovė „Vilniaus baldai“.

„Tiek mūsų turima, tiek ir viešai skelbiama informacija rodo, kad didelei daliai Europos valstybių priėmus sprendimą uždaryti didelę dalį parduotuvių, uždaromos ir mūsų pagrindinio kliento parduotuvės. Tai vertiname kaip riziką, galinčią turėti įtakos bendrovės pardavimų apimtims trumpuoju laikotarpiu“, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Vilniaus baldai“.

Bendrovė pabrėžia, kad dėl vyraujančio neapibrėžtumo šiuo metu neturi galimybės įvertinti susiklosčiusios situacijos įtakos metiniams finansiniams rezultatams.

„Šiuo metu bendrovė tęsia suplanuotus darbus ir produkcijos gamybą, tolimesnis planavimas priklausys nuo mūsų pagrindinio kliento užsakymų apimčių“, – teigiama „Vilniaus baldų“ pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)