Airijos vyriausybė jau uždarė mokyklas, universitetus, barus ir kavines iki kovo 29 d., taip siekdama sulėtinti COVID-19 plitimą.

Taip pat buvo uždrausti daugiau nei 100 žmonių susibūrimai ir rekomenduojamos „socialinio atstumo“ priemonės, tokios kaip darbas iš namų.

Vis dėlto, L. Varadkaras įspėjo, kad krizė gali tęstis kelis mėnesius.

„Tikėtina, kad nepaprastoji padėtis tęsis gerokai po kovo 29 d. Ji gali tęstis kelis mėnesius iki vasaros, todėl turime protingai pasirinkti savo veiksmus“, – visuomeninio transliuotojo RTE eteryje sakė premjeras.

Iki kovo mėnesio pabaigos Airijoje gali būti nustatyta net 15 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, sakė L. Varadkaras, vadindamas dabartinę situaciją „ramybe prieš audrą“.

Jis prognozavo, kad koronaviruso krizė turės didelių ir ilgalaikių ekonominių padarinių.

„Šį vakarą, žinau, kad daugelis jūsų jaučiasi išsigandę ir sukrėsti. Tai yra normali reakcija, bet mums pavyks tai ištverti, mes nugalėsime“, – tvirtino L. Varadkaras.

Jo teigimu, Airijos medicinos darbuotojai turėtų atsekti visus koronavirusu užsikrėtusių žmonių kontaktus ir skatinti „socialinį atstumą“.

Taip pat premjeras ketina paprašyti senyvo amžiaus pažeidžiamų žmonių likti namuose kelias savaites, kad apsisaugotų nuo viruso.

Airijoje iki šiol nuo koronaviruso mirė du žmonės, šalyje virusas diagnozuotas 292 žmonėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją