Pietų Amerika užregistravo daugiau nei 800 užsikrėtimo COVID-19 atvejų ir septynias mirtis, o Dominikos Respublika buvo paskutinė apie mirties nuo koronaviruso atvejį pranešusi šalis, pranešė AFP žurnalistai.

„Nusprendėme uždaryti mūsų šalies sausumos, jūrų ir oro sienas ir neleisti užsieniečiams tranzito“, – teigė Čilės prezidentas Sebastian Pinera.

Šis pranešimas paskelbtas pirmadienį užsikrėtusiųjų skaičiui Čilėje per parą išaugus daugiau nei dvigubai – iki 155.

Peru netrukus pasekė Čilės pavyzdžiu, prezidentas Martinas Vizcarras paskelbė, kad šalis nuo vidurnakčio sienas uždaro dviem savaitėms, o Kolumbijos pareigūnai pranešė sienas uždarantys iki gegužės 30 d.

Argentina, Brazilija, Urugvajus ir Paragvajus patvirtino dalinį sienų uždarymą. Paragvajuje taip pat paskelbta komendanto valanda.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro pirmadienio vakarą paskelbė, kad šalyje prasideda „visuotinis karantinas“.

„Latam“ oro linijų bendrovė pranešė apie skrydžių skaičiaus mažinimą 70 proc., praėjus vos keturioms dienoms po to, kai atšaukė 30 proc. skrydžių.

„Jei šie precedento neturintys kelionių apribojimai bus dar labiau sugriežtinti, neatmetame galimybės atšaukti dar daugiau skrydžių“, – sakė įmonės viceprezidentas Robertas Alvo.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras neigiamai vertino Pietų Amerikos šalių sprendimus ir pareiškė, kad nedraus renginių, o pats ir toliau sveikinsis apkabindamas, kol sveikatos apsaugos pareigūnai nenurodys elgtis kitaip.