Socialiniuose tinkluose pasklido vaizdo įrašai, kuriuose matomos ilgos žmonių eilės prie „Vilniaus degtinės“ parduotuvės Panerių gatvėje.

Įmonės vadovas Rokas Mituzas sako, kad eilės yra po kelis šimtus žmonių, o bendrovė daro viską, kad tos eilės mažėtų.

„Tikimės, kad praeis tas burbulas ir eilės sumažės“, – BNS sakė R. Mituzas.

Eilė prie „Vilniaus degtinės“ parduotuvės

Jis pabrėžė, kad žmonėms masiškai pirkti dezinfekcinį skystį nėra jokios priežasties, nes „Vilniaus degtinė“ gali pagaminti tiek skysčio, kad jo užteks visiems.

„Mes jo galime pagaminti, sakykim, pusantro milijono litro per mėnesį, tai mano supratimu yra pakankamas kiekis, kad būtų patenkintas Lietuvos poreikis“, – teigė „Vilniaus degtinės“ vadovas.

Pasak jo, per parą bendrovė šiuo metu pagamina apie tris sunkvežimius dezinfekcinio skysčio – tai, R. Mituzo teigimu, yra apie 60-70 tūkst. litrų.

Jis teigia, kad dezinfekcinio skysčio užsakymai šiuo metu yra labai dideli, bet kaupti daug atsargų nėra būtina.

„Užsakymai plaukia, bet mes bandome aiškinti, kad visiškai nereikia užsikrauti, nes tuoj problemos neliks. Kai kurie nori užsikrauti, kad jaustųsi saugiai, bet mes bandome tuos kiekius niveliuoti. Tikimės, kad per savaitę problema išsispręs“, – sakė R. Mituzas.

Dezinfekcinio skysčio poreikis smarkiai išaugo Lietuvoje pradėjus plisti koronavirusui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)