Institucija pareiškė nustačiusi, jog „Apple“ stengėsi trukdyti nepriklausomiems mažmenininkams Prancūzijoje konkuruoti kainomis ir piktnaudžiavo savo ekonomine įtaka šiems rinkos dalyviams.

Institucijos vadovė Isabelle de Silva (Izabelė de Silva) pareiškė, jog skirta bauda „yra didžiausia iš kada nors skirtųjų kokiai nors įmonei“ ir taip pat didžiausia iš skirtųjų kokioje nors byloje.

Šioje byloje taip pat buvo skirtos baudos dviem „Apple“ didmenininkams Prancūzijoje: bendrovėms „Tech Data“ ir „Ingram Micro“ buvo nustatytos atitinkamai 76,1 mln. ir 63 mln. eurų baudos už nekonkurencinį elgesį.

Byla buvo pradėta 2012 metais, kai vienas iš nepriklausomų „Apple“ produktų perpardavėjų pateikė skundą dėl antikonkurencinio elgesio.

Institucija rado tokio elgesio įrodymų trijose srityse.

Visų pirma, „Apple“ ir jos didmenininkai buvo sutarę tarpusavyje nekonkuruoti.

Antra, nepriklausomi mažmenininkai „negalėjo nerizikuodami rengti akcijų ar mažinti kainų ir dėl to buvo derinamos mažmeninės kainos“, pažymėjo I. de Silva.

„Galiausiai „Apple“ piktnaudžiaudama naudojosi tuo, kad šie prabangių prekių perpardavėjai yra ekonomiškai nuo jos priklausomi, ir jiems nustatė nesąžiningas ekonomines sąlygas, kurios buvo prastesnės už taikomąsias bendrovės integruotam mažmenininkų tinklui“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)