Kaip pranešama, VDI laikinai stabdo visus inicijuojamus ūkio subjektų planinius ir neplaninius patikrinimus. Į patikrinimus darbo inspektoriai vyks tik išimtinais atvejais pagal pranešimą apie įvykį darbe, dėl kurio darbuotojas patyrė žalą sveikatai ar žuvo.

Pranešimų, skundų, viešai paskelbtos ar kitais būdais gautos informacijos dėl darbo teisės bei darbuotojų saugos ir sveikatos pažeidimų tyrimas bus vykdomas, esant galimybei, neišvykstant į ūkio subjektą. Tokiu atveju pareiškėjai, darbdaviai, darbuotojai, kiti suinteresuoti asmenys bus apklausiami elektroninių komunikacijos priemonių pagalba, o teikiant tyrimui atlikti būtinus dokumentus ir duomenimis bus taikomi būdai, užtikrinantys asmens duomenų apsaugą. Pranešimų ir skundų dėl darbo teisės bei darbuotojų saugos ir sveikatos pažeidimų, kurių neįmanoma ištirti neišvykstant į patikros vietą, nagrinėjimas bus atidėtas iki karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje atšaukimo.
Taip pat laikinai stabdomas VDI inspektorių dalyvavimas kitų priežiūros įstaigų inicijuojamuose ūkio subjektų planiniuose ir neplaniniuose patikrinimuose.

Nurodoma, kadVDI jau kurį laiką konsultacijas gyventojams, darbdaviams ir darbuotojams teikia nuotoliniu būdu elektroninių komunikacijos priemonių pagalba. Konsultuotis darbo teisės klausimais galima konsultacijų telefonu 8 5 2139772 arba internetu, parašius asmeninę žinutę VDI Facebook profilyje.

Praėjusią savaitę VDI gavo apie 2700 užklausų telefonu ir į VDI Facebook paskyrą.

„Nors pastaruoju metu skelbiama nemažai informacijos dėl koronaviruso paveiktos situacijos darbo rinkoje, kasdien besikreipiančių į Darbo inspekcija vis daugėja. Kol kas prie telefono visą parą budės du inspekcijos specialistai. Prašome mūsų interesantus būti supratingus ir, jei įmanoma, kreiptis dienos metu, kai atsiliepti ir pakonsultuoti gali daugiau darbuotojų“, – sako Valstybinės darbo inspekcijos vadovas Jonas Gricius.

Darbo ginčų komisijos (DGK) prie VDI darbo ginčų komisijų posėdžius ir ginčų nagrinėjimą organizuos bei vykdys rašytinio proceso tvarka, esant galimybei nekviečiant šalių, jų atstovų, kitų proceso dalyvių į posėdžius. Esant būtinybei apklausti darbo ginčo šalis, jų atstovus, kitus proceso dalyvius bus naudojamasi elektroninių komunikacijos priemonių pagalba, šalims nurodant konkrečias komunikacijos priemones ir jų prieinamumo formas. Įteikti kvietimai atvykti į darbo ginčų komisijų posėdžius atšaukiami. Paminėtina, kad nesant galimybės apklausti šalis ar joms nesutinkant su rašytinio proceso forma, darbo bylų nagrinėjimas bus stabdomas valstybėje paskelbto karantino laikotarpiui.

VDI laikinai stabdo ir asmenų atestavimą Darbuotojų saugos ir sveikatos klausimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)