V. Sutkus, kalbėdamas apie priimtą naują planą tikino, kad šiandien gyventojai užkluspiantiems neramumams yra pasiruošę geriau nei per 2008-2009 m. krizę.

„Akivaizdu, kad lyginant su 2008-2009 m. finansų krize, šįkart valstybė pasirengusi žymai geriau, jos mechanizmas dirba geriau, operatyviau ir apskritai nuteikia optimistiškai, nors dar prieš porą savaičių atrodė, kad ekonomika valdžiai rūpi mažiau.

Ėmusis intensyvesnių veiksmų pagaliau buvo sureaguota ir ta reakcija yra greita ir didelės apimties. Mane džiugina priimtas sprendimas pasiskolinti iki 5 mlrd. Eur ir tai daryti, kol paskolos ganėtinai pigios ir kitas dalykas, kas Vyriausybė ir Seimas, valdžios institucijos, supranta, kaip yra svarbu išsaugoti darbo vietas“, – kalbėjo V. Sutkus.

Aurelijus Veryga

Jis teigė Vyriausybės pasitarime taip pat išsakęs mintį, kad Vyriausybė su kitomis institucijomis turėtų pradėti analizuoti ir tam tikrus variantus, susijusius su krize.

„Turėtų pradėti analizuoti variantą A, variantą B, jeigu krizė baigsis greitai, jeigu ne taip greitai, kaip norėtume. Taip pat, kas tuomet atsitiks su ekonomika, kas įvyks su tam tikrais sektoriais, kaip turizmas, pramogos, restoranai.

Mums, kaip valstybei, svarbu analizuoti informaciją ir matyti arba perspektyvas arba jų sumažėjimą“, – teigė V. Sutkus.

Jo nuomone, šiandien valdžios numatytos priemonės gelbėjant verslą trumpuoju periodu padės.

„Bus galimybė forminti prastovas, kurios įvyko ne dėl įmonių kaltės, o dėl pandemijos. Valstybė kompensuos dalį tų žmonių atlyginimo. Jeigu paaiškėtų, kad problema yra ilgalaikė, tada jau kiltų klausimų“, – kalbėjo atstovas.

Valdas Sutkus

Darbdavių konfederacijos vadovas D. Arlauskas, paklaustas, ar valdžios priimtos priemonės dėl pagalbos verslui ir ekonomikai tinkamos, parodys gyvenimas.

„Atkreipiau dėmesį, kad priemonės gali būti geros, o jų vykdymas – komplikuotas. Šiandien dar turime daug klausimų, bet neturime atsakymų. Premjeras sutiko, kad turi būti štabas, kuris reaguos į paklausimus. <...>

Lietuvoje mes turime susivienyti ir iš tos situacijos, kuri dar visiškai neaiški, išeiti. LB prognozavo, kad BVP metų pabaigoje kris iki -1,5 proc.

Taip pat mes dar nežinome, ką priims mūsų kaimynai, kaip bus su mūsų eksportu“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)