Pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo, kuriame pritarta koronaviruso (COVID-19) sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planui, S. Skvernelis spaudos konferencijoje žurnalistams teigė, kad situacija keičiasi nuolat, o priemonės gali būti koreguojamos, atsižvelgiant į pokyčius.

„Darome viską, kad būtų išsaugotos darbo vietos ir gyventojų pajamos. Mums tai yra svarbiausias prioritetas“, – sakė jis.

Finansų ministras Vilius Šapoka tikino, kad su tokia situacija dėl koronaviruso Lietuva susiduria pirmą kartą.

„Su tokio pobūdžio grėsme susiduriame pirmą kartą, tad ir atsakas turi būti atitinkamas. Kiekvienas atsakingas politikas, verslininkas, bankas, pilietis galės reaguoti.

Sveikatos apsaugai dedikuota 500 mln. eurų, darbo vietų išsaugojimui – 500 mln. eurų, jei darbdavys skelbia prastovą, valstybė padengia 60 proc. darbuotojo atlyginimo, bet ne daugiau nei minimali mėnesinė alga.

Padėti verslui išsaugoti likvidumą skirta taip pat 500 mln. eurų, skatinti ekonomikai bus skirta 1 mlrd. eurų.

Yra sukurtas ir paramos fondas. Kiekvienas gyventojas gali aukoti lėšas viruso plitimo rizikai finansuoti“, – sakė V. Šapoka.

2,5 mlrd. eurų plane numatoma užtikrinti reikiamus resursus efektyviai sveikatos ir visuomenės apsaugos sistemų veiklai, padėti išsaugoti darbo vietas ir pajamas, padėti verslui išsaugoti likvidumą ir skatinti ekonomiką.

Su visu planu galima susipažinti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)