„Gerbiami verslininkai, prašau jūsų paramos Lietuvos Respublikai. Pinigų šį kartą nereikia, reikia priemonių. Artimiausiu metu prireiks daugybės dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų. Neklauskite, kiek. Daug šimtų prie jau esančių 900. Tegu pasako specialistai. Artimiausiu metu prireiks daugybės FFP3 klasės respiratorių Lietuvos ligoninėms, kurios taps atramos ligoninėmis epidemijos metu. Neklauskite, kiek. Lietuva turi tūkstančius, prireiks mažiausiai dešimčių tūkstančių. Tegu pasako specialistai. Bet nieko nebus per daug“, – savo feisbuko paskyroje teigia V. Kasiulevičius.

V. Kasiulevičius siūlo verslininkams susisiekti tiesiogiai su ligoninėmis, kurios tiksliai nurodys, kokių priemonių trūksta.

„Artimiausiu metu prireiks daugybės PGR testų. Dešimčių ar net šimtų tūkstančių terpių ir reagentų. Jų irgi nebus per daug. Susisiekite su didžiosiomis šalies ligoninėmis. Jie pasakys tikrus poreikius. Jeigu turite galimybių pristatyti tai iš bet kurios pasaulio šalies ir padovanoti Lietuvos ligoninėms, tai bus svarbus JŪSŲ indėlis apsaugant mūsų piliečius. Dovanokit tiesiogiai ligoninėms“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)