Tarp priemonių – bazinės palūkanų normos sumažinimas praktiškai iki nulio.

FED sumažino bazinę palūkanų normą jau antrąkart per mažiau nei dvi savaites. Palūkanų norma sumažinta iki 0–0,25 proc. ribos – 2008 m. pasaulinės finansų krizė metų lygio. FED pažadėjo, kad palūkanų norma išliks šiose žemumose, „kol bankas bus tikras, kad ekonomika atsilaikė prieš pastaruosius įvykius“.

Centrinis JAV bankas taip pat paskelbė apie didžiulius turto įsigijimus, leido bankams skolintis pigiau ir paragino juos pasinaudoti gautomis lėšomis padedant verslui ir gyventojams.

FED taip pat panaikino reikalavimus bankams kaupti pinigų atsargas, taip leisdamas jiems jomis pasinaudoti.

Savo ruožtu FED anksčiau kritikavęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas sveikino tokius centrinio banko sprendimus.

„Tai, kas nutiko FED – nepaprastos naujienos. Ką tik įvyko nuostabus dalykas. Galiu jums pasakyti, aš labai laimingas. Nesitikėjau to. Ir man patinka būti nustebintam“, – sakė D. Trumpas.

Be to, FED paskelbė pradėjęs bendradarbiauti su kitais didžiaisiais pasaulio centriniais bankais, kad garantuotų, jog pasaulinės finansų sistema turėtų pakankamai lėšų savo veiklai palaikyti. Veiksmus šioje srityje, be FED, koordinuos Europos Centrinis Bankas, Anglijos bankas, Japonijos bankas, Kanados bankas ir Šveicarijos nacionalinis bankas.

Šiomis ir panašiomis pinigų politikos priemonėmis FED ir kiti centriniai bankai siekia sumažinti koronaviruso COVID-19 pandemijos poveikį ekonomikai, nes dėl įvedamo karantino daugelyje šalių verslo įmonės yra priverstos stabdyti savo veiklą.