Vyriausybė ir Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino teisės aktus, kurie skirti žmonių sveikatos ir gyvybės saugai bei prevencijai, bet itin sąlygos verslo rezultatus. Lietuvos statybininkų asociacija vykdo savo narių apklausą, kuri padės nustatyti COVID-19 viruso poveikį ir valdžios institucijų taikomų priemonių įtaką statybos verslui, identifikuoti jau susidariusias problemas ir kylančias grėsmes. Gauti rezultatai padės mums paruošti reikalingų pagalbos priemonių verslui planą, kuris bus pateiktas LR Vyriausybei“, – padėtį statybų versle komentuoja Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas.

Pasak jo, jau šiandien jie yra sulaukę daug statybos įmonių pasiūlymų dėl rangos sutarčių ir delspinigių. Pavyzdžiui, bendrovės, laimėjusios viešųjų pirkimų konkursus ir vykdančios valstybinius projektus, nebegali laiku atlikti statybos darbų dėl tiekimo sutrikimų, tokių kaip laiku neatvežamų konstrukcijų iš Italijos. Ši aplinkybė, pagal rangos sutartį, įmonės ateičiai gali būti pražūtinga, pabrėžia D. Gedvilas, siūlydamas pratęsti viešųjų pirkimų sutartyse numatytus statybos darbų terminus ir netaikyti netesybų už šiuo metu esančių terminų praleidimą. Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas pateikia dar vieną susidariusios problemos pavyzdį: bendrovė, įgyvendinanti projektą iš ES lėšų, jau šiandien nebegali atlikti statybos darbų numatytais terminais dėl skrydžių ribojimo ir jaučia itin didelį nerimą dėl laukiančių sankcijų.

„Lietuvos statybininkų asociacija mano, kad nedelsiant reikalingas valdžios institucijų įsikišimas. Turi būti vykdomi reikalingi sprendimai ir teikiama pagalba“, – teigia Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas D. Gedvilas atsiųstame komentare.

Šiuo metu Lietuvos statybininkų asociacija atlieka savo narių apklausą dėl koronaviruso poveikio statybos verslui ir gautais apklausos rezultatais žada pasidalinti kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)