Vienas vandens parkas uždarytas, kitas dar veikia

Šalyje įsigaliojus dėl koronaviruso taikomiems apribojimams, Druskininkų kurortas iš paskutinių jėgų stengiasi įtikinti savo svečius neatsisakyti įprastų pramogų ir paslaugų.

„Siekiant užkirsti kelią galimam viruso plitimui, nusprendėme riboti masinius renginius. Druskininkai yra nuostabios gamtos, ramybės, saugumo, sveikatos stiprinimo vieta. Todėl dedame maksimalias pastangas užtikrinti tiek bendruomenės, tiek svečių saugumą, malonią aplinką ir svarbiausia – sveikatos stiprinimą, kuris šiuo metu yra ypač reikalingas“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Didžiausias kurorto pramogų įmonė – Druskininkų savivaldybei priklausantis sveikatinimo centras „Aqua“, valdantis Druskininkų vandens parką, kelis viešbučius ir naktinį klubą – ketvirtadienį skelbęs, kad neketina užsidaryti, penktadienio popietę vis dėlto nusprendė nutraukti veiklą.

„Vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 12 d. vakare paskelbtu sprendimu, kuriame dėl koronaviruso grėsmės draudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas ir fizinis lankytojų aptarnavimas nuo 2020 m. kovo 13 iki 27 d., informuojame, kad vandens parkas, sporto klubas, boulingas uždaromi dviems savaitėms“, – skelbiama „Aqua“ pranešime.

Kitas, kiek mažesnis vandens parkas Druskininkuose priklauso koncerno „Achema“ valdomam kompleksui „Grand SPA Lietuva“. Penktadienio popietę jo pirtyse krykštavo pramogautojai, o registratorė kvietė apsilankyti bet kurią šio savaitgalio dieną.

„Grand SPA Lietuva“ mineralinio vandens biuvetė penktadienio popietę buvo užrakinta, bet prie viešbučio iš automobilių rusiškais ir baltarusiškais numeriais lagaminus krovėsi ką tik atvykę svečiai.

Kavinės apsirūpino dezinfekavimo skysčiu

Bet kas, matęs kaip atrodo Druskininkų gatvės saulėtą pavasario savaitgalį, pastebėtų, kad kurorto centras neįprastai ištuštėjęs. Karolio Dineikos sveikatinimo parke, pamėgtame šeimų su vaikais, suskaičiavau vos tris ramybe besidžiaugiančius senolius ir vieną kūdikio vežimėlį stumiančią porą.

Įprastos laukiančių galimybės persikelti per Nemuną poilsiautojų eilės neliko ir prie lynų keltuvo, tačiau pats keltuvas tebeveikia. Nuobodžiaujantys suvenyrų pardavėjai Laisvės aikštės kioskeliuose drąsina vienas kitą, kad koronaviruso pandemija ilgai nesitęs, bet kol kas užsidaryti neketina.

Druskininkų kavinės suskubo apsirūpinti rankų dezinfekavimo skysčiu. Senojo kurorto pašto pastate įsikūrusioje kavinėje „City Coffee“ juo pasinaudoja vos vienas kitas svečias, o „Bebenčiuke“, kur dienos pietus valgo beveik vien druskininkiečiai, skysčio talpa tuštėja itin sparčiai. Gal todėl, kad šioje kavinėje neįprastai daug šeimų su moksleiviško amžiaus vaikais, penktadienį jau neišėjusiais į mokyklas.

Prarado klientus iš viruso apimtų šalių

SPA „Vilnius“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Edmundas Nekraševičius sako, kad pavasaris visada būdavo bene prasčiausias Druskininkų viešbučiams ir SPA centrams. Vis dėlto koronaviruso baimė jau spėjo išgąsdinti dalį klientų ir kai kurie iš jų prašo atšaukti rezervacijas.

„Iš Italijos, Vokietijos ir kitų šalių, kuriose virusas jau išplitęs, svečių mes patys nepriimam. Nes įvažiavę į Lietuvą jie turėtų dvi savaites būti karantine, todėl niekas nevažiuos“, – pasakojo E. Nekraševičius.

Užsieniečiai tokiu metų laiku, pasak SPA „Vilnius“ generalinio direktoriaus pavaduotojo, sudarydavo apie pusę jų klientų. Neliko ir konferencinių turistų, nes visi iš anksto planuoti renginiai atšaukti.

„Ėmėmės papildomų prevencijos priemonių: visas durų rankenas dezinfekuojame kas valandą, tualetuose irgi dezinfekcinių priemonių pakanka, restoranas ypatingai kontroliuojamas, kad visi dirbtų su pirštinėmis, atsisakėme kai kurių SPA paslaugų. Žmonės, jeigu nevažiuoja, tai tik dėl savo baimių. Rezervacijų po truputį mažėja, bet šį savaitgalį viešbutis bus beveik pilnas“, – kalbėjo E. Nekraševičius.

Į baseinus iš gatvės nepateksite

Eglės sanatorija“ pranešė laikinai atšaukusi rytinius ir vakarinius poilsiautojų apsilankymus baseinų ir pirčių kompleksuose – bus atliekamos tik gydomosios procedūros vandenyje. Į baseinų ir pirčių kompleksus nepriimami žmonės, kurie nėra apsigyvenę „Eglės sanatorijoje“, o visiems, atvykusiems su viena iš sanatorinio gydymo programų, suteikiama gydytojo konsultacija.

Nukelti visi „Eglės sanatorijoje“ turėję vykti laisvalaikio renginiai, laikinai uždarytos poilsio ir laisvalaikio erdvės, o vaikams organizuojamos pramogos lauke.

„Atsižvelgiant į Vyriausybės rekomendacijas, gyventojai iš Vokietijos, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, Norvegijos, Švedijos, Austrijos, Danijos, Nyderlandų, Šveicarijos, Egipto, Kinijos, Honkongo, Irano, Japonijos, Pietų Korėjos, Singapūro ir Islandijos nebus priimami į „Eglės sanatoriją“.

Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos ir dėkojame už supratingumą“, – skelbiama „Eglės sanatorijos“ pranešime.

Delfi primena, kad penktadienio vakarą Sveikatos apsaugos ministras pasirašė įsakymą, kuriame numatyta leisti SPA, sveikatingumo centrams, sanatorijoms, poilsio centrams atlikti tik individualias procedūras ar organizuoti tik individualius užsiėmimus, prie įėjimo į SPA, sveikatingumo centrus, sanatorijas, poilsio centrus paskelbti informaciją, atkreipiančią dėmesį į lankytojų asmens higienos laikymąsi (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas). O taip pat numatyta užtikrinti galimybę dažniau nei įprastai valyti dažniausiai liečiamus paviršius (durų rankenas, turėklus, inventorių, ir t.t. ) ne tik drėgnu būdu, bet naudoti specialias dezinfekcines medžiagas. Paviršių dezinfekcijai naudoti 0,1 proc. natrio hipochlorito tirpalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)