A. Veryga žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė, kad naktiniai klubai dėl koronaviruso grėsmės dviem savaitėms turėtų stabdyti veiklą. Tai esą ne rekomendacija, o nurodymas vykdyti.

„Matėt, kaip atrodo Vilniaus gatvė vakare ir kokia ten yra žmonių sankaupa. Tai tikslas yra jų išvengti, nesvarbu, kokiame formate“, – sakė A. Veryga.

Pagal Vyriausybės sprendimą, nuo penktadienio ankstaus ryto Lietuvoje draudžiami visi uždarose ir atvirose erdvėse organizuojami sporto, kultūros, laisvalaikio, pramogų ir kiti renginiai. Tai reiškia, kad naktiniuose klubuose ir baruose, kurie patenka į šį apibrėžimą, nebegalės vykti renginiai.

Tačiau, kaip pažymima, šis reikalavimas negalios vietoms, kuriose teikiamos maitinimo paslaugos. Vadinasi, kai kuriuose baruose žmonės ir toliau galės rinktis, jei ten teikiamos maitinimo paslaugos.

„Darbo laikas barų, restoranų, kavinių nebus ribojamas. Ir supraskime, kad maitinimo paslaugos iš esmės yra baro užsiėmimas, tai jos nėra ribojamos. Bet ten, kur jau yra kaip laisvalaikio renginys, į klubą žmonės gi nepavalgyti susirenka, jie susirenka praleisti laiką. Tai atitiktų mūsų priimtą sprendimą, todėl, kad visi laisvalaikio, kultūros, sporto renginiai yra draudžiami nuo rytojaus 7 valandos ryto. Todėl naktinių klubų, pasilinksminimų renginiai turėtų nebevykti“, – kalbėjo ministras.

Pasak A. Verygos, iš pradžių tai turėtų kontroliuoti patys žmonės, tačiau vėliau naktiniams klubams, kurie nepaisys draudimo, gali grėsti baudos.

Barai riboja žmonių kiekį

Delfi fotografas penktadienį apie 21 val. užfiksavo vaizdu Vilniaus ir Islandijos gatvėse. Žmonių matyti vos keletas, kas neįprasta sostinei penktadienio vakare. Barai ne sausakimši, ant kai kurių durų kabo užrašai, kad yra ribojamas žmonių skaičius. Apie šiuos pokyčius buvo įspėjama socialiniuose tinkluose.

Penktadienį popiet patikrinus kai kurių barų ir klubų feisbuko paskyras buvo galima pastebėti įrašų apie pasikeitimus.

Pavyzdžiui, Halės turguje įsikūręs baras „Youngs‘ club“ feisbuke rašo:

„Turbūt jau girdėjote – savivaldybė išleido įsakymą, kuriuo nuo šiol draudžia didesnius žmonių susibūrimus, taip pat laikinai stabdo kultūrinių, poilsio ir pramogų vietų veiklą. Mes, žinoma, irgi norime, kad ateityje pas mus tik sveiki ir laimingi lankytumėtės, todėl kuriam laikui atšaukiame savaitgalinius vakarėlius turguje – šokių batelius kol kas kabinkit ant vinies ir saugokite save bei mylimuosius.

Nors į vakarėlius ir nebekviesime, tačiau galite užeiti į svečius gėrimui ar pašnekesiui, toliau dirbsime įprastu laiku.

Bet kokiu atveju primename, kad jei neseniai keliavote po viruso paveiktas zonas ar tiesiog jaučiatės prastai, stenkitės vengti viešų vietų ir kreipkitės į medikus.
Better safe than sorry!

Naktinis klubas „Pamela“, įsikūręs Islandijos g., feisbuke rašo:

„Mielieji, pranešame, kad Vilniaus savivaldybei paskelbus apribojimus dėl koronaviruso, Pamella atšaukia renginius iki tolimesnio pranešimo. Baras bei restoranas ir toliau saugiai vykdys veiklą. Atvykus siūlome plauti rankas bei vienas nuo kito laikytis saugaus atstumo. One love.“

„Piano Man bar“ feisbuke pranešė, kad bare bus ribojamas žmonių skaičius.

„Atsižvelgdami į savivaldybės rekomendacijas ribosime žmonių skaičių bare. Norintiems pavalgyti, su malonumu atiduosime maistą išsinešti. Išsinešti maistą bus galimybė ir dienos pietų metu.“

Senamiestyje įsikūręs klubas „Tamsta club“ feisbuke pranešė atšaukiantis renginius ir už juos grąžinantis pinigus:

„Mes tikrai tikime ir linkime, kad gretai situacija pasikeis ir visi būsime saugūs. Ir vėl skambės muzika ir rinksis draugai! O dabar turime kuriam laikui sustabdyti renginius. Pinigai už atšauktų renginių bilietus bus grąžinami.“

Vis dėlto ne visi barai žada nutraukti žmonių susibūrimus. Pavyzdžiui, Vilniaus g. veikiantis pubas „La Birra“ feisbuko paskyroje ir toliau penktadienį kviečia į koncertą ir šokių aikštelę.

„Sveiki draugai! Kadangi sulaukėme užklausų, norime visus nuraminti. La Birra Pub dirbs įprastu darbo laiku, tiesiog laikysimės savivaldybės rekomendacijų ir ribosime žmonių skaičių bare. Situacijai mes ruošėmės iš anksto, bare pakeitėme paprastą muilą į dezinfekuojantį, taip pat specialiomis priemonėmis dezinfekuojame paviršius, rankenas ir pan. Lauksime Jūsų atvykstant!“ – rašoma pirmame įraše.

Vėliau penktadienį pasirodė dar vienas baro pranešimas:

„Penktadienio programoje Lukrecija Vasiliauskaitė!!! Charizmatiška ir trykštanti energija, savo galingu balsu LNK TV projekte Finalo ketvertas iškovojusi nugalėtojos sostą, penktadienio vakarą dar kartą sudrebins šokių aikštelę, tik šįkart La Birra Pub'e! Populiariausi hitai, žinomiausios melodijos, šokiai ir geras laikas – garantuoti!“

„Delfi“ primena, kad Vyriausybė ketvirtadienį dėl koronaviruso grėsmės nusprendė dviem savaitėms sustabdyti visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą, uždrausti keliones į kai kurias valstybes. Kai kurie draudimai įsigalios pirmadienį.

Lietuvoje kol kas nustatyti šeši koronaviruso atvejai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)