„Amazon“ krizė nebaisi

„Amazon“ užsidirba ne tik kaukių ar dezinfekavimo skysčių pardavėjai. Įvairiose šalyse plintant koronavirusui, nemažai žmonių pradeda vengti lankytis prekybos centruose ir parduotuvėse, todėl užsakinėja prekes „Amazon“ ar kitose elektroninėse platformose. Didžiausią paklausą turi kasdienio vartojimo prekės, tačiau bijodami galimai artėjančios krizės, žmonės vengia pirkti nebūtinas, prabangos prekes.

Nemažai Lietuvos verslininkų, prekiaujančių Italijos „Amazon“, jau vasario viduryje atkreipė dėmesį į ženkliai išaugusius kasdienio vartojimo prekių pardavimus. Panašios pardavimų augimo tendencijos pastebimos ir kitose „Amazon“ rinkose (JAV, Didžioji Britanija, Vokietija ir kt). Kol aviacijos ir turizmo verslai skaičiuoja nuostolius ir ruošiasi rimtai krizei, „Amazon“ verslininkai džiaugiasi, kad didžioji dalis Kinijos gamyklų jau dirba pilnu pajėgumu ir siunčia jų prekes į „Amazon“ sandėlius.

Nesąžiningi verslininkai baudžiami

Milžinišką pelną skaičiuojantys apsauginių kaukių pardavėjai „Amazon“ platformoje susidūrė su didžiuliu visuomenės nepasitenkinimu ir priešiškumu. Neretai net prie kokybiškų „anti-virusinių“ prekių pastebėsite daug prastų atsiliepimų, kuriuose žmonės piktinasi dėl ženkliai išaugusių kainų. „Amazon“ vadovybė negalėjo nereaguoti į pirkėjų nuotaikas, todėl ėmėsi beprecedentės baudžiamosios akcijos. „Amazon“ užblokavo virš 1 milijono prekių kortelių ir net kelis tūkstančius nesąžiningų pardavėjų. Daugelis jų visam laikui prarado teisę prekiauti „Amazon“ platformoje.

Koronavirusas neaplenkia ir „Amazon“ darbuotojų

Milane dėl karantino visi Italijos „Amazon“ biuro darbuotojai dirba iš namų. Sietlo „Amazon“ biure JAV neseniai užfiksuotas pirmasis viruso atvejis. Nors susirgęs „Amazon“ darbuotojas fiziškai su sandėliu nekontaktavo, dalis žmonių baiminasi, kad susirgus „Amazon“ sandėlio darbuotojams, gali tapti pavojinga užsakinėti prekes naudojantis „Amazon“ „Prime“ programa (kai prekės pristatomos sekančią dieną ir virusas gali būti dar „gyvas“).

Nepaisant visų baimių, panašu, kad nemaža dalis „Amazon“ verslininkų turės galimybę užsidirbti papildomų pajamų. Tai ypač galioja tuose regionuose, kuriuose dėl viruso bus laikomasi karantino sąlygų.

Jeigu prekiaujate arba planuojate prekiauti „Amazon“ platformoje, kviečiame prisijungti prie didžiausios Lietuvos „Amazon“ pardavėjų bendruomenės Facebook grupės: „FBA Lietuva – Prekyba Amazon“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)