Kaip rašoma pranešime spaudai, Lietuvos kelionių organizatorius ir kelionių agentūras vienijanti organizacija supranta žmonių nerimą dėl plintančio koronaviruso, todėl savo veikloje vadovaujasi atsakingų institucijų rekomendacijomis – Užsienio reikalų ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos, Pasaulio sveikatos organizacijos.

„Reaguodami į pasikeitusią situaciją ir Vyriausybės rekomendacijas, Lietuvos turizmo asociacijos nariai ir didžiausi šalies kelionių organizatoriai „Novaturas“, „Tez Tour“ ir „Kidy Tour“ nuo šiandien iki balandžio 14 d. suplanuotus užsakomuosius skrydžius stabdo. Visiems klientams, minėtu laikotarpiu planavusiems išvykti atostogų, siūloma planus atidėti vėlesniam laikui ir nemokamai keisti keliones.

Artimiausi skrydžiai bus vykdomi pagal numatytą tvarkaraštį užsienyje esantiems keliautojams pargabenti į Lietuvą. Dėl konkrečių kelionių keitimo sąlygų žmones kviečiame kreiptis į kelionių agentūrą, iš kurios kelionę įsigijo“, – nurodoma pranešime.

Delfi primena, kad Vyriausybė ketvirtadienį pritarė Valstybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) siūlymui dėl koronaviruso grėsmės dviem savaitėms sustabdyti visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą, uždrausti keliones į kai kurias valstybes.

Kaip jau rašė BNS, Vyriausybė pritarė sprendimui nuo penktadienio uždrausti visus viešus renginius uždarose patalpose, atvirose erdvėse renginiai bus leidžiami tik iki 100 žmonių. Atstumas tarp žmonių viešuose renginiuose gali būti ne mažiau nei metras, renginiai neturi būti skirti vyresnio amžiaus žmonėms. Sporto renginiai Vyriausybės sprendimu gali būti organizuojami, tačiau be žiūrovų.

Taip pat dviem savaitėms uždaromos visos kultūros, laisvalaikio, sporto ir pramogų įstaigos.

Iš Lietuvos bus draudžiama vykti į valstybes, kurios dėl koronaviruso grėsmės paskelbtos rizikos šalimis. Tokiomis šiuo metu laikomos Italija, Prancūzija, Vokietija, Ispanija, Kinija, Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja ir Singapūras.

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus siūlymu šią savaitę dar neuždrausti skrydžiai iš Italijos į Lietuvą, kad Lietuvos piliečiai dar galėtų parvykti į šalį.

Asmenys, kurie atvyksta iš rizikos valstybių, turės izoliuotis dviem savaitėms.

Ministrų kabineto atstovai pabrėžia, kad už šių nurodymų, taip pat teisėtų pareigūnų reikalavimų nevykdymą gali būti taikoma atsakomybė – net iki trijų metų laisvės atėmimas.

Pasak vidaus reikalų ministrės R. Tamašunienės, nuo trečiadienio sustiprinta vidaus sienų kontrolė, bus tikrinami mikroautobusai su nelietuviškais numeriais, ypatingas dėmesys bus skiriamas atvykstantiems iš slidinėjimo atostogų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)