Skaitytojas Tomas, popiet apsilankęs Vilniaus Karoliniškių mikrorajono „Maxima“ parduotuvėje, teigė, kad gyventojai vėl masiškai graibsto ilgesnio galiojimo produktus.

„Masiškai graibstomi grikiai, makaronai, konservai, druska, gyvūnų maistas, tualetinis popierius ir kitos ilgai negendačios gėrybės.

Pirma banga buvo prieš maždaug dvi savaites, bet ne tokia masinė. Panašu kai kas šiom dienom prekybcentriuose paliks bent po ketvirtadalį menesio pajamų“, – teigė jis ir dalijosi užfiksuotais kadrais.

Pasak jo, tikra apgultis miltų, makaronų ir kruopų skyriuose.

„Tikrai jaučiama panika, o žmonės įsibaiminę. Vienas žmogus net teigė, kad geriau nusipirkti daugiau, nes paskui užsidarys prekybos centrai ir nieko nebebus galima gauti“, – įspūdžiais dalijosi jis ir tikino pats reaguojantis ramiai.

Prekybininkai pasiruošę: tikina, kad prekių netrūks

Dėl situacijos „Delfi“ susisiekė su prekybos tinklų atstovais.

Štai „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė patvirtino, kad šiandien vėl stebi didesnį ilgesnio galiojimo prekių pirkimą.

„Iš tiesų šiandien po pietų pastebėjome vėl išaugusią ilgalaikio vartojimo produktų paklausą – makaronų, bulvių, kruopų. Prieš tai tokius pokyčius jautėme kelias dienas paskutinę vasario savaitę, o klientų srautas stabilizavosi vasario 29 dieną.

Esame kelis kartus padidinę savo prekių užsakymų skaičius, todėl kaip ir prieš kelias savaites, taip ir dabar norime nuraminti savo klientus – šiuo metu išaugusiai prekių paklausai esame pasiruošę“, – ramino ji.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė teigė, kad tinklas stebi situaciją ir yra pasirengęs reaguoti.

„Pastarosiomis dienomis pirkėjų aktyvumas, įsigyjant ilgai negendančius maisto produktus, buvo sumažėjęs, jei lygintume pardavimus su pirmuoju pirkėjų antplūdžiu.

Be ilgai negendančių maisto produktų pirkėjai taip pat yra linkę įsigyti higienos prekių – tualetinio popieriaus, įvairių higienos servetėlių, muilo.

Šiuo metu esame pasirengę pirkėjų poreikius patenkinti. Stebime situaciją ir reaguojame, kad galėtume išvengti tiekimo sutrikimų“, – sakė ji.

Prekybos tinklo „Iki“ rinkodaros vadovas Andrej Pometko taip pat ramino, kad prekių trūkumo prekybos centre tikrai nėra.

„Situacija dėl padidėjusio ilgo galiojimo produktų pirkimo jau buvo aprimusi.

Užtikriname, kad prekių stygiaus nėra. Mūsų prekybos tinklas tam yra pasiruošęs – jau esame padidinę tam tikrų

produktų užsakomus kiekius, tad prekių lentynose nepritrūks. Jų trūkumo nėra ir mūsų ar partnerių sandėliuose. Ir toliau dėsime visas pastangas bendradarbiaudami su tiekėjais, kad pirkėjai būtų aprūpinti būtinosiomis maisto prekėmis, tad skubėti į parduotuves tikrai nėra reikalo“, – sakė Andrej Pometko.

„Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė teigė taip pat pastebinti didesnį pirkėjų antplūdį.

„Po šiandien (ketvirtadienį – red.) paskelbtų Lietuvos bei Latvijos vyriausybių ir Vilniaus miesto valdžios sprendimų, Baltijos šalyse stebime išaugusį kai kurių produktų poreikį.

Šiuo metu prekybos tinklo sandėliuose prekių netrūksta, rytoj ryte spręsime dėl papildomų priemonių lentynų užpildymui laiku užtikrinti. Dėl išaugusio poreikio galime susidurti su tam tikrų prekių trūkumų, tačiau turime ir galime jas pakeisti tais pačiais, tik kitų prekės ženklų produktais“, – sakė ji.

„Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis sakė, kad ketvirtadienį buvo fiksuota 30 proc. didesnė šio tinklo parduotuvių apyvarta nei įprastą dieną.

„Patvirtinu, kad vakar išties buvo kilęs ažiotažas. Tai prasidėjo, kai valdžios atstovai padarė savo pareiškimus apie įvairius apribojimus. Paskambinau į keletą parduotuvių Vilniuje, man buvo pasakyta, kad parduotuvės apyvarta padidėjo apie 30 proc., lyginant su įprasta diena. 30 proc. – ženklus padidėjimas.

Pirko kruopas, aliejų, mėsos konservus, miltus ir šviežią mėsą. Matyt žmonės ją šaldys ir laikys. Parduotuvėse prekių tikrai netrūks, sandėliuose jų yra sočiai“, – sakė jis.

Gavus kitų prekybos tinklų komentarus tekstas bus papildytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (603)